
Întrebări dificile la interviu: cum să vă pregătiți pentru ele
Încă de la prima întâlnire cu un specialist în resurse umane, solicitantul unui loc de muncă are ocazia să își demonstreze cele mai bune aspecte și să își dovedească adecvarea pentru postul vacant ales.
Dar adesea el trebuie să treacă un test în mai multe etape de inteligență, rezistență la stres, precum și capacitatea de a reacționa rapid la situații neașteptate și oarecum provocatoare. Și că un bun de lucru Bălti a fost găsit rapid, merită să se pregătească în mod corespunzător. O trecere în revistă a "capcanelor" comune care apar la interviurile de angajare vă va ajuta să nu fiți confuz.
Vorbește despre slăbiciunile tale
Insidiozitatea este evidentă. O poveste sinceră despre propriile neajunsuri nu va fi relevantă, deoarece angajatorul este mult mai interesat să audă despre modul în care un potențial angajat preferă să le abordeze. Ce este important să rețineți:
- Lăudarea explicită a propriei persoane în formatul unei conversații despre punctele slabe pare nesinceră și provoacă neîncredere. A vorbi despre propriul perfecționism sau workaholism va părea în mod evident neconvingător.
- Enumerarea activă a neajunsurilor dvs. vă va face, de asemenea, să vă feriți, deoarece, de obicei, solicitanții de locuri de muncă doresc să își arate partea cea mai bună.
Formatul optim de comportament este de a da exemple când slăbiciunile au fost depășite sau, dimpotrivă, transformate în ceva pozitiv și au devenit utile.
Stres și conflict
Capacitatea de a interacționa cu colegii, clienții și conducerea este una dintre abilitățile-cheie care vă va ajuta nu numai să obțineți un loc de muncă în compania aleasă, ci și să treceți cu succes perioada de probă. La interviu, veți fi întrebat despre capacitatea dumneavoastră de autocontrol și metodele preferate de soluționare a conflictelor. Ca răspuns la această întrebare, vă puteți gândi la exemple reușite de rezolvare a situațiilor dificile și puteți da câteva exemple de rezultate bune în care ați reușit să opriți dezacordurile într-un stadiu incipient, evitând consecințele negative.
Cel mai important, nu vă grăbiți cu răspunsurile, acordându-vă timp de gândire. Doar câteva secunde de liniște vă vor ajuta să formulați un răspuns precis și relevant, care va face o impresie pozitivă.
Justificarea alegerii locului de muncă
Acesta este un test de bază al seriozității unui candidat. Desigur, angajatorii vor să audă că firma lor este mai bună decât altele, dar laudele excesive vor suna ca o încercare de a mulțumi și de a face impresia corectă. Este mai bine să răspundeți corect la această întrebare. Chiar înainte de interviu, merită să studiați în detaliu informațiile despre companie:
- misiune;
- obiective;
- proiecte;
- poziționare.
Acest lucru vă va ajuta nu numai să vă justificați decizia de a depune un CV pentru acest post vacant, ci și să demonstrați interes și o abordare serioasă și responsabilă.
Privind în viitor: ce se va întâmpla peste 5 ani
Este important să dați la această întrebare nu un răspuns sincer, ci unul corect. Dacă poziția nu implică o creștere în carieră pe termen scurt, nu are rost să vorbim despre aceasta: un angajat ambițios poate să nu răspundă așteptărilor angajatorului.
În schimb, dacă promovarea este disponibilă în cadrul companiei, merită să subliniați dorința dvs. de a vă dezvolta, de a avansa, de a obține performanțe mai bune pentru a trece treptat la o poziție superioară, ceea ce va fi primit pozitiv.