Inundații catastrofale în Italia: cel puțin 9 oameni au murit. „Cea mai grea noapte” VIDEO

Inundații catastrofale în Italia: cel puțin 9 oameni au murit. „Cea mai grea noapte” VIDEO

Cel puțin nouă persoane au murit și mii au fost evacuate din locuințele lor în urma ploilor devastatoare din regiunea Emilia-Romagna, nordul Italiei, au transmis miercuri autoritățile, relatează Reuters.

Mii de persoane au fost evacuate din locuințele lor. Foto EPA EFE (Arhivă)

Marele Premiu de Formula 1, care urma să se desfășoare de vineri până duminică pe circuitul de la Imola, nu va mai avea loc în acest weekend din dorința de a împiedica fanii să pornească spre regiunea inundată.

Hotărârea de a anula Marele Premiu a fost luată „deoarece nu se poate desfășura evenimentul în condiții de siguranță pentru fanii noștri, echipele și personalul nostru", au transmis organizatorii.

Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au mai fost văzute până acum", a afirmat președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini. „Cantități extraordinare de precipitații au căzut pe un teren care nu mai este capabil să le absoarbă".

Orașul italian Ravenna a fost puternic afectat, reprezentantul local al Ministerului de Interne declarând că circa 14.000 de locuitori trebuie evacuați în scurt timp.

Totodată, 37 de orașe au fost inundate și au fost înregistrate circa 120 de alunecări de teren. Minimum un pod, situat în apropiere de orașul Bologna, s-a prăbușit, iar unele drumuri au fost acoperite de apă.

Bonaccini a transmis și faptul că nouă trupuri neînsuflețite au fost descoperite în diverse locații. Irene Priolo, vicepreședintele regiunii, a afirmat că deși ploile se domolesc, nivelul râurilor crește.

Ministrul Protecției Civile Nello Musumeci a afirmat că va solicita cabinetului să facă rost de 20 de milioane de euro pentru zona afectată atunci când se va întruni marți, 23 mai, pentru a discuta despre măsurile de ajutorare.

Regiunea Emilia-Romagna a fost deja afectată în urmă cu două săptămâni de ploi abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren care s-au soldat cu moartea a două persoane.

„De nerecunoscut”

A fost probabil cea mai grea noapte din istoria Romagna", a afirmat primarul orașului Ravenna pentru postul de radio RAI, Michele de Pascale. Mai mult decât atât, Michele de Pascale a transmis că 5.000 de persoane au fost evacuate în noaptea de marți spre miercuri.

Ravenna este de nerecunoscut după pagubele pe care le-a suferit", a mai adăugat primarul orașului Ravenna.

În timpul nopții, municipalitatea din Ravenna a informat, cu sprijinul poliției locale, cetățenii din Villanova să urce la etajele caselor, conform ANSA.

Evacuările sunt încă în curs de desfășurare și în comuna Castel Bolognese, tot în provincia Ravenna, unde a existat o problemă legată de lipsa apei potabile.

Municipalitatea a distribuit apă acolo unde a putut, iar la sala de sport a sosit o cisternă.

Ploaia fără precedent a făcut ca nivelul râurilor să crească până la punctul de a se revărsa în doar câteva ore. Practic toate cursurile de apă dintre Rimini și Bologna, douăzeci și unu în total, au ieșit din matcă sau s-au revărsat, inundând zone vaste din Romagna. Faenza, o parte din Cesena și Forli, precum și multe alte orașe și sate mari au ajuns sub ape. În unele zone, apa a crescut în câteva minute, ajungând chiar și la primele etaje ale caselor.

Furia inundațiilor a fost necruțătoare: una dintre victime, o femeie din Ronta di Cesena, a fost găsită dimineața pe plaja din Cesenatico. Râul Savio a purtat trupul neînsuflețit pe o distanță de 20 de kilometri în câteva ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu