Inundații și alunecări de teren catastrofale în Italia: peste 36.000 de persoane sinistrate VIDEO

Inundații și alunecări de teren catastrofale în Italia: peste 36.000 de persoane sinistrate VIDEO

Peste 36.000 de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au devastat nord-estul Italiei, au anunţat sâmbătă autorităţile din regiunea Emilia-Romagna, în timp ce numeroase case au fost înghiţite de ape, iar cătune au rămas izolate din cauza unor noi alunecări de teren, relatează AFP.

FOTO: EPA-EFE

Intemperiile care au devastat regiunea Emilia-Romagna au provocat moartea a 14 persoane şi au transformat străzile oraşelor în râuri, potrivit Agerpres.

În condiţiile în care ploile continuă să cadă, autorităţile regionale au prelungit alerta roşie de vreme rea până duminică.

Premierul italian Giorgia Meloni a anunţat sâmbătă că va pleca mai devreme de la summitul G7 de la Hiroshima, Japonia, pentru a se întoarce în Italia pe fondul situaţiei de urgenţă.

„Sincer, nu pot sta atât de departe de Italia într-un moment atât de complicat”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă, mulţumind celor 5.000 de persoane - membri ai echipelor de salvare şi voluntari - care ajută victimele afectate de inundaţii.

De asemenea, ea le-a mulţumit omologilor săi din G7 pentru oferta lor de ajutor.Şefa guvernului italian urma să se deplaseze duminică în zonele cele mai afectate de inundaţii.

Autorităţile din provincia Ravenna au ordonat sâmbătă evacuarea imediată a localităţilor extrem de expuse la inundaţii.

Un elicopter s-a prăbuşit sâmbătă în apropiere de localitatea Lugo din Ravenna, însă doar una dintre cele patru persoane aflate la bord a fost rănită, au anunţat pompierii.

Inundaţiile au provocat peste 305 de alunecări de teren şi au afectat peste 500 de drumuri din regiune.

Primarul din Bologna, Matteo Lepore, a declarat sâmbătă că va dura „luni şi, în unele locuri, poate ani” pentru repararea drumurilor şi a infrastructurii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro