Învăţătoare din Braşov, condamnată pentru purtare abuzivă, după ce şi-a jignit elevii

Învăţătoare din Braşov, condamnată pentru purtare abuzivă, după ce şi-a jignit elevii

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Braşov a fost condamnată la opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, după ce a fost înregistrată în urmă cu doi ani în timpul orelor în timp ce îi jignea pe elevi.

Potrivit deciziei Judecătoriei Braşov, învăţătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamnată la opt luni închisoare, însă magistraţii au decis amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, învăţătoarea a fost obligată să plătească în total 7.600 de lei şi 425 euro daune materiale şi morale către patru familii ale elevilor care s-au constituit părţi civile în dosar, plus aproape 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În februarie 2017, mama unei eleve a publicat în presa locală o înregistrare în care învăţătoarea Eugenia Dobrescu îi jignea pe elevii de clasa a II-a în timpul orelor, numindu-i "gunoaie" şi "tâmpiţi".

Ulterior, mai mulţi părinţi au reclamat faptul că copiii lor au comportamente ciudate şi sunt agresivi acasă.

După apariţia înregistrării pe site-ul ziarului "Bună ziua Braşov", Avocatul Poporului a deschis o anchetă în acest caz. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro