Investigatoria.ro: Traficul de fete în Teleorman este o afacere în familie. Tinere bătute pentru a se prostitua

Investigatoria.ro: Traficul de fete în Teleorman este o afacere în familie. Tinere bătute pentru a se prostitua

În sudul României, traficul de persoane e una dintre principalele surse de venit ale infractorilor locali. Una dintre cele mai cunoscute reţele de trafic de persoane din Teleorman, gruparea Bozian, şi-a dus veacul în zona Turnu Măgurele, racolând tinere pentru petreceri private ale unor oameni politici sau pentru a practica prostituţie stradală în afara ţării, cu precădere în Spania şi Germania, dezvăluie  investigatoria.ro.

Potrivit sursei citate, pentru ca structura infracţională să funcţioneze e nevoie, însă, de încredere între membrii grupului. Aşa că cele mai multe grupări infracţionale, specializate în trafic de persoane, sunt formate din membrii aceleiaşi familii. Rareori sunt racolate în reţea persoane din afară, pentru că loialitatea e o valoare rară printre devianţi, aşa că relaţia de sânge este considerată cam singura care garantează că, la o adică, cei implicaţi o să tacă şi nu vor dezvălui întreaga ramificaţie a structurii.

Membrii grupării Bozian s-au specializat încă din 2001-2002 în traficul internaţional de persoane în scopul exploatării sexuale, pe relaţia Spania. La început, interlopii au preluat fete de la o altă reţea funcţională în Teleorman, după care şi-au creat propria pepinieră de prostituate. Fetele, racolate din municipiul Turnu Măgurele, din comune apropiate sau chiar şi din judeţe învecinate, erau convinse să practice prostituţia prin bătaie.

Una dintre victimele grupării Bozian a relatat procurorilor o poveste “interesantă”, care implică chiar hotelul familiei Dragnea, ca punct de întâlnire între victimele traficului de persoane şi traficanţi.

Fata a povestit că locuia cu părinţii şi fraţii săi într-un apartament din Bucureşti, iar tatăl ei era agresiv, singurul venit al familiei fiind adus de mama sa. Pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă, aceasta a acceptat în cele din urmă propunerea unei firme din Bucureşti de a lucra ca dansatoare de striptease şi a plecat, prin contract, la Hotelul Turris din Turnu Măgurele. Acolo l-a cunoscut pe cel care avea să-i fie călău. Membru al unei reţele de trafic de persoane, Edison i-a tot oferit fetei sume de bani, pe care aceasta le-a acceptat. În tot acest timp, i-a spus victimei sale că are relaţii în Spania şi că ar putea s-o ajute să muncească acolo pe mai mulţi bani.

După mai multe insistenţe, fata a fost scoasă din ţară, împreună cu o altă victimă. Ajunse în Spania, cele două au fost preluate de membrii grupării, cazate într-o locuinţă şi anunţate că vor practica prostituţia într-un club de noapte. Totul, în schimbul banilor pe care i-ar fi datorat celor care le-au dus în Spania. Fetele au început să plângă, au spus că nu vor să practice prostituţia, dar cei doi bărbaţi le-au bătut cu pumnii şi picioarele, ameninţându-le că vor fi vândute altor ţigani, care le vor face şi mai mult rău. În cele din urmă, fetele au acceptat.

Din fericire, membrii grupării Bozian au fost condamnaţi după un efort îndelungat al autorităţilor de a obţine probe împotriva lor, pentru că victimele traficului de persoane nu vorbesc cu multă uşurinţă despre asta.

Articolul integral  aici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”