Invitațiile acordate rusoaicei Maria Șarapova divizează lumea tenisului

Invitațiile acordate rusoaicei Maria Șarapova divizează lumea tenisului

Rusoaica Maria Șarapova va reveni luna viitoare în competiție, după o suspendare de 15 luni pentru dopaj, urmând să beneficieze de invitații la turneele de la Stuttgart, Madrid și Roma, iar aceste "wild-card"-uri acordate fostului număr mondial divizează lumea tenisului, ale cărui principale vedete se află în această perioadă la competiția de la Indian Wells, subliniază AFP.

Șarapova urmează să dispute primul său meci după Openul Australiei 2016 în data de 26 aprilie, la numai câteva ore după încheierea suspendării sale, în cadrul turneului de la Stuttgart (Germania).

"Această situație este puțin ciudată. Ea (Șarapova) va putea sosi miercuri și apoi să înceapă turneul său așa, este un lucru puțin bizar pentru celelalte jucătoare", a recunoscut germanca Angelique Kerber, ocupanta locului 2 în ierarhia mondială.

"Este un turneu german, iar jucătoarele germane ar avea nevoie de invitații", a adăugat Kerber, care va reveni în fotoliul de lider al clasamentului WTA după turneul de la Indian Wells, în urma forfait-ului americancei Serena Williams, confruntată cu probleme fizice, care nu va lua parte nici la următorul turneu, de la Miami.

Maria Șarapova, care nu mai figurează în clasamentul WTA din cauza absenței sale îndelungate, va beneficia, de asemenea, de invitații la turneele de la Madrid (organizat de Ion Țiriac între 7 și 13 mai) și Roma (15-21 mai).

Rusoaica, în al cărei palmares figurează cinci titluri de Mare Șlem, vrea să pledeze cauza sa în fața Federației Franceze de Tenis, care și-a manifestat reticența față de ideea de a-i oferi un "wild-card" pentru turneul de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Alți doi jucători de top, britanicul Andy Murray, numărul unu mondial în tenisul masculin, și francezul Jo-Wilfriend Tonga s-au exprimat recent împotriva acordării de invitații Mariei Șarapova.

În schimb, românca Simona Halep, numărul patru mondial, nu pare deranjată de faptul că rusoaica, în fața căreia s-a înclinat în finala ediției 2014 de la Roland Garros, va beneficia de aceste "wild-card"-uri.

"Ea a fost numărul unu mondial și a câștigat titluri de Mare Șlem, însă chiar și fără aceste 'wild-card'-uri ar putea reveni cu ușurință", consideră Halep.

"Revenire sa este bună pentru tenis. este nerăbdătoare, își dorește să joace și să câștige", a spus la rândul ei rusoaica Svetlana Kuznețova.

Maria Șarapova, care va împlini 30 de ani pe 19 aprilie, a primit o suspendare de doi ani, redusă ulterior la 15 luni, după ce a fost depistată pozitiv la meldonium cu ocazia Openului Australiei ediția 2016.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…