Ioan Mircea Pașcu și Marian-Jean Marinescu, cei mai influenți eurodeputați români (studiu VoteWatch)

Ioan Mircea Pașcu și Marian-Jean Marinescu, cei mai influenți eurodeputați români (studiu VoteWatch)

Eurodeputații Ioan Mircea Pașcu (PSD - grupul S&D), vicepreședinte ale legislativului comunitar, și Marian-Jean Marinescu (PNL - grupul PPE) ocupă, la egalitate de puncte, prima poziție în topul celor mai influenți zece membri români ai Parlamentului European, urmați de Adina Vălean (PNL - PPE), relevă un studiu realizat de VoteWatch, o bază de date publică ce monitorizează activitatea europarlamentarilor.

Ioan Mircea Pașcu și Marian-Jean Marinescu sunt cotați cu 32 de puncte fiecare, conform algoritmului de calcul al VoteWatch, care ia în considerare o serie de factori, printre care pozițiile ocupate în diverse comisii ale PE sau în delegațiile naționale, precum și numărul de voturi înregistrate, rapoarte redactate sau opinii exprimate. Adina Vălean, de asemenea vicepreședinte al PE, ocupă poziția a treia, cu 28 de puncte.

Pe poziția a patra, la egalitate de puncte (26), se situează Cristian Preda (independent — afiliat grupului PPE) și Iuliu Winkler (UDMR — PPE). Ei sunt urmați de Siegfried Mureșan (PNL — PPE; locul 6, cu 24,5 puncte), Theodor Stolojan (PNL — PPE; locul 7, cu 23,5 puncte), Dan Nica și Viorica Dăncilă (ambii de la PSD — S&D și ambii pe locul 8, cu 23 de puncte) și Victor Boștinaru (PSD — S&D; locul 10, cu 22 de puncte).

Raportul privind eurodeputații români face parte dintr-un studiu mai amplu care a măsurat influența europarlamentarilor din toate cele 28 de state membre.

Topul general al celor mai influenți membri ai PE este condus de germanul Martin Schulz (S&D; 55 de puncte), președintele legislativului comunitar, urmat de germanul Manfred Weber (49 de puncte), președintele grupului PPE, și de italianul Gianni Pittella (44 de puncte), președintele grupului S&D.

Niciun român nu se află printre cei mai influenți 25 de eurodeputați, Ioan Mircea Pașcu și Marian-Jean Marinescu ocupând poziția 28 în topul general.

Studiul VoteWatch a fost realizat pe baza unor interviuri cu 234 de experți în afaceri europene, care au evaluat importanța anumitor activități parlamentare și a anumitor poziții-cheie din instituție pe o scară de la 1 (deloc important) la 7 (foarte important).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …