Ioan Stanomir: Actul PSD-ALDE este de natură să submineze statul de drept şi încrederea cetăţenilor în principiile dreptăţii

Ioan Stanomir: Actul PSD-ALDE este de natură să submineze statul de drept şi încrederea cetăţenilor în principiile dreptăţii

Profesorul universitar Ioan Stanomir, specialist în drept constituţional, califică drept inacceptabile modificările aduse Codului penal, despre care spune că subminează statul de drept.

"Este un moment deosebit de grav pentru democraţia românească. Actul înfăptuit de majoritatea PSD şi ALDE este de natură să submineze nu doar statul de drept, ci şi încrederea cetăţenilor acestei ţări în principiile dreptăţii. De aceea, împotriva acestei formule adoptate astăzi trebuie să rezistăm instituţional şi civic, pentru că a o accepta înseamnă a accepta inacceptabilul din punct de vedere juridic şi politic", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Ioan Stanomir.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul privind modificarea Codului penal . S-au înregistrat 167 de voturi 'pentru', 97 - ''împotrivă'' şi 19 deputaţi s-au abţinut.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante