Ioana Albani susține în 21 iunie interviul la CSM privind avizarea numirii ca procuror șef adjunct DIICOT

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit, joi, calendarul pentru examinarea propunerii ministrului Justiției de avizare a Ioanei Albani în funcția de procuror șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, urmând ca aceasta să susțină interviul pe 21 iunie.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis AGERPRES, calendarul stabilit prevede: 2 iunie — punerea în dezbatere publică a proiectului de management și efectuarea verificărilor asupra candidaturii; 21 iunie — analizarea rezultatelor demersului anterior și intervievarea candidatului; 22 iunie — transmiterea avizului către Ministerul Justiției.

Procedura avizării se desfășoară conform dispozițiilor art. 54 alin.1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, art. 211 din Regulamentul privind transferul, detașarea, delegarea magistraților și numirea acestora în alte funcții de conducere și art. 40 lit. h din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv a Hotărârilor nr.161/2011 și nr.105/2013 ale Secției pentru procurori prin care au fost stabilite criteriile, subcriteriile și indicatorii privind standardele de evaluare a interviului și a lucrărilor candidaților pentru numirea în funcții de conducere.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis marți către CSM propunerea de numire a Ioanei Bogdana Albani la DIICOT pe o perioadă de 3 ani.

Ministerul Justiției a precizat că Ioana Albani îndeplinește cerințele de vechime, prevăzute de art. 54 alin.1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor — minimum 10 ani ca procuror.

"În desemnarea propunerii, ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înființare, precum și experiența profesională și îndeplinirea criteriilor de integritate", menționează MJ.

În 19 mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani în funcția de procuror șef adjunct al DIICOT pentru o perioadă de 6 luni.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?