Ioana Mihăilă, propusă ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Ioana Mihăilă, propusă ministru al Sănătăţii (fişă biografică)

Comitetul Politic al USR a validat, la 17 octombrie 2021, lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş şi programul de guvernare cu care se va prezenta în Parlament. Ioana Mihăilă a fost propus ministru al al Sănătăţii.

Medicul primar endocrinolog Ioana Mihăilă s-a născut la 20 noiembrie 1980, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro .

A învăţat la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Oradea. A fost studentă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca (1999-2005). Este licenţiată în medicină generală. A devenit medic specialist în endocrinologie după ce, între 2006 şi 2010, a urmat stagii de pregătire în rezidenţiat la Clinica de Endocrinologie a Spitalului Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, arată sursa citată.

În iunie 2008, a obţinut atestatul de ecografie endocrină la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi.

Din iulie 2012, este absolvent EMPRETEC, workshop de antreprenoriat pentru firmele mici şi mijlocii susţinut de Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, finanţat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

În 2017, a absolvit un curs de comunicare medic-pacient prin tehnica "motivational interviewing", susţinut de Şcoala de Sănătate Publică din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

A profesat ca medic specialist în endocrinologie la Clinica Newmedics din Oradea, între 2011-2013.

În august 2012, a devenit administrator la Dermalite SRL, desfăşurând o activitate de management medical şi organizaţional. A ocupat funcţia până în ianuarie 2021.

Începând cu 1 iulie 2014, este medic primar endocrinolog. A coordonat activitatea medicală a Clinicii Medena din Oradea, între 2014 şi ianuarie 2021. Între 2018 şi 2019, a coordonat, în cadrul Clinicii Medena, pregătirea pentru procesul de acreditare din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

În mai 2018, a devenit membru al organizaţiei civice "Platforma România 100", în cadrul căreia a coordonat proiectul "Caravana medicală", dedicat oferirii de servicii medicale gratuite persoanelor din mediul rural, potrivit www.ioanamihailaprimar.ro .

S-a înscris în Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) din prima zi de existenţă a partidului, 26 octombrie 2018. A fost aleasă preşedintele filialei judeţene a PLUS Bihor. A coordonat campania locală a formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din 2019.

În 2020, a fost candidatul Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea.

A contribuit la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19 din programul de guvernare USR-PLUS.

La 1 februarie 2021, Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu.

Între 21 aprilie 2021 - 8 septembrie 2021 a ocupat funcţia de ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu.

Ioana Mihăilă a fost distinsă cu Premiul "Tineri cercetători în endocrinologie" al Societăţii Române de Endocrinologie pentru lucrarea "Boala celiacă: o cauză rară de hiperparatiroidism secundar", prezentată la Congresul Naţional de Endocrinologie, desfăşurat la Sinaia în anul 2009.

Este membru al Societăţii Române de Endocrinologie.AGERPRES/ (Documentare - Horia Plugaru, editor: Cerasela Bădiţă, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: USR PLUS /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...