Iohannis a semnat numirea lui Tudorache la șefia MAI; ceremonia de învestitură - la ora 16,00

Iohannis a semnat numirea lui Tudorache la șefia MAI; ceremonia de învestitură - la ora 16,00

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Dragoș Tudorache în funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă de la șefia MAI.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat și decretele privind revocarea lui Dragoș Tudorache din funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului și numirea lui Paul Gheorghiu în această calitate.

Petre Tobă a demisionat joia trecută din funcția de ministru al Afacerilor Interne, după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI. Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut joia trecută sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.

Marți, premierul Dacian Cioloș a anunțat că Dragoș Tudorache este nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, prim-ministrul i-a mulțumit lui Petre Tobă pentru activitatea desfășurată la Ministerul Afacerilor Interne și și-a exprimat speranța ca acesta "să își clarifice cât mai repede situația, atât în ceea ce privește acuzațiile din partea DNA, cât și suspiciunile de plagiat".

De asemenea, Cioloș a anunțat că Paul Gheorghiu va fi nominalizat pentru funcția de șef al Cancelariei premierului, în locul lui Dragoș Tudorache.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

4 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!