Iohannis a semnat numirea lui Tudorache la șefia MAI; ceremonia de învestitură - la ora 16,00

Iohannis a semnat numirea lui Tudorache la șefia MAI; ceremonia de învestitură - la ora 16,00

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind numirea lui Dragoș Tudorache în funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Petre Tobă de la șefia MAI.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai semnat și decretele privind revocarea lui Dragoș Tudorache din funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului și numirea lui Paul Gheorghiu în această calitate.

Petre Tobă a demisionat joia trecută din funcția de ministru al Afacerilor Interne, după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI. Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut joia trecută sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.

Marți, premierul Dacian Cioloș a anunțat că Dragoș Tudorache este nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne.

Într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, prim-ministrul i-a mulțumit lui Petre Tobă pentru activitatea desfășurată la Ministerul Afacerilor Interne și și-a exprimat speranța ca acesta "să își clarifice cât mai repede situația, atât în ceea ce privește acuzațiile din partea DNA, cât și suspiciunile de plagiat".

De asemenea, Cioloș a anunțat că Paul Gheorghiu va fi nominalizat pentru funcția de șef al Cancelariei premierului, în locul lui Dragoș Tudorache.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…