Iohannis a subliniat în discuțiile cu Poroșenko importanța implementării depline a acordurilor de la Minsk

Iohannis a subliniat în discuțiile cu Poroșenko importanța implementării depline a acordurilor de la Minsk

Președintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o întrevedere cu omologul său ucrainean Petro Poroșenko, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen, prilej cu care șeful statului a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. * Întâlnire Iohannis — Poroșenko, sâmbătă, la Munchen

"Președintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. Președintele României l-a asigurat, totodată, pe oficialul ucrainean de sprijinul României atât în plan bilateral, cât și internațional", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuțiilor cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an.

De asemenea, convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...