Iohannis: Am impresia de multe ori că ne afundăm într-o gaură de antieuropenism, de diletantism

Iohannis: Am impresia de multe ori că ne afundăm într-o gaură de antieuropenism, de diletantism

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că este importantă atitudinea civică a românilor pentru a-i "readuce pe guvernanţi cu picioarele pe pământ", adăugând că are de multe ori impresia că România se afundă într-o gaură de populism şi diletantism.

"Bănuiesc că oamenii sunt în stradă fiindcă sunt nemulţumiţi şi mesajul meu pentru ei este unul foarte clar: e importantă atitudinea civică pentru a-i readuce pe aceşti guvernanţi cu picioarele pe pământ. (...) Am impresia de multe ori că ne afundăm, aşa, într-o gaură de antieuropenism, de diletantism, de populism din care o să ieşim din ce în ce mai greu", a declarat preşedintele, într-o declaraţie acordată presei, cu ocazia vizitei la Blaj.

Întrebat dacă a mai discutat cu prim-ministrul Viorica Dăncilă despre o posibilă demisie a acesteia, el a replicat că nu s-a întâmplat acest lucru, dar că premierul ar face bine "să facă ceea ce i se spune".

"Nu am mai discutat aceste chestiuni şi cred că ar face bine să facă ce i se spune", a declarat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro