Iohannis: Astăzi, Europa a venit la noi în România; astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană

Iohannis: Astăzi, Europa a venit la noi în România; astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană

Europa a venit, astăzi, la noi în România, iar România a dovedit că este o ţară profund europeană, a declarat joi, la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis.

"Îi salut pe sibieni, salut pe toţi musafirii noştri, îl salut pe prietenul meu domnul Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Dragii mei, o zi mare pentru noi, o zi mare pentru noi, românii, o zi mare pentru Sibiu. Astăzi, de Ziua Europei, am sărbătorit în cel mai potrivit şi cel mai demn mod împreună cu toţi liderii europeni, în inima României, aici, la Sibiu. Nici că se putea mai bine. Astăzi, dragii mei, reţineţi, astăzi, 9 mai 2019, Europa a venit la noi în România, astăzi, România a dovedit că este o ţară profund europeană, astăzi, România, prin voi, a dovedit că este o ţară primitoare, astăzi, România a primit Europa la ea acasă", a afirmat Iohannis, într-o alocuţiune susţinută pe scena amenajată în Piaţa Mare din Sibiu.

Şeful statului i-a felicitat pe sibieni pentru impresia "foarte, foarte bună" pe care au făcut-o în faţa liderilor europeni prezenţi la summitul informal al UE.

"Mulţumesc Sibiului, mulţumesc sibienilor, mulţumesc tuturor persoanelor şi instituţiilor care au contribuit la acest remarcabil succes al nostru, al românilor, al sibienilor, în frunte cu Primăria Sibiului şi doamna primar. Iar, acum, după ce întâlnirea s-a terminat, după ce am aprobat Declaraţia de la Sibiu, după ce am discutat despre agenda viitorului Uniunii Europene, este timpul să ne întâlnim aici, în Piaţa Mare, şi să sărbătorim împreună. Sunt foarte bucuros că împreună cu mine pe scenă sunt Junii (Junii Sibiului - n.r.). Astăzi rămâne nu doar Ziua Europei în memoria noastră, astăzi rămâne ziua în care România a primit Europa la ea acasă, astăzi am dovedit că noi suntem români şi noi suntem europeni. Felicitări şi mulţumiri tuturor! Acum, muzică şi dans", a transmis Iohannis.

Şeful statului a vorbit în deschiderea spectacolului de folclor al Ansamblului "Cindrelul - Junii Sibiului" şi al concertului susţinut de Delia, evenimente organizate de Primăria Sibiu pentru a marca Ziua Europei şi summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din UE.

Printre spectatori se află şi înalţi oficiali europeni care au participat la summit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”