Iohannis: Cioloș, dacă vrea să CONTINUE, să OPTEZE POLITIC! Blaga M-A SUNAT când a plecat spre DNA!

Iohannis: Cioloș, dacă vrea să CONTINUE, să OPTEZE POLITIC! Blaga M-A SUNAT când a plecat spre DNA!

Președintele Klaus Iohannis a făcut în urmă cu câteva minute declarații interesante și tranșante! El a spus că nu va nominaliza un premier fără culoare politică la șefia Guvernului după alegeri și că Cioloș trebuie să se decidă până atunci. Iohannis a mai spus și că Blaga l-a sunat miercuri dimineață înainte de a se prezenta la DNA să-i anunțe „evenimentul”. 

Klaus Iohannis: Dacian Cioloș ar trebui să-și continue proiectele. Să se hotărască repede
Președintele Klaus Iohannis spune că premierul Dacian Cioloș ar trebui să-și continue proiectele și să-și declare rapid intențiile în acest sens. Mai mult, președintele crede că șeful Executivului ar trebui să spună „cu cine vrea să continue”.

Președintele Klaus Iohannis spune că premierul Dacian Cioloș ar trebui să-și continue proiectele și să-și declare rapid intențiile în acest sens. Mai mult, președintele crede că șeful Executivului ar trebui să spună „cu cine vrea să continue”. 

„Mulți își pun întrebarea dacă Dacian Cioloș rămâne un premier independent și după aceea se retrage sau dacă dorește să își continue anumite proiecte și recunosc că personal cred că ar face bine să își continue proiectele. Are proiecte bune, începute, dar atunci să își declare măcar simpatia - sau adeziunea saupreferința - pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor după alegeri”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că „Dacian Cioloș ar putea să își continue foarte bine proiecteimportante dacă acum, când ecuația este încă incertă, își declară intențiile de viitor, și atunci ar trebuie să declare și cu cine vrea să își continue aceste proiecte”.

Președintele a subliniat însă că nu va nominaliza „persoane independente politic pentru poziția de premier al României.

„După alegeri vom avea guvern politic. Toată lumea va reprezenta un partid. Așafuncționează democrația”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat ce va face dacă se va contura, după parlamentare, o majoritate care să-l propună ca premier pe Dacian Cioloș, Klaus Iohannis a răspuns: „Atunci, probabil, poziția mea va trebui să fie cea pe care am avut-o și în 2009”.

Șeful statului făcea referire la episodul din 13 octombrie 2009, când a fost propus pentru funcția de premier din partea Partidului Național Liberal și susținut de PSD, PC și UDMR. Pe atunci, Klaus Iohannis era primar al Sibiului și făcea parte din Forumul Democrat al Germanilor din România.

Klaus Iohannis a acceptat să devină premier, dar președintele de atunci, Traian Băsescu, a decis să nominalizeze un alt independent, pe economistul Lucian Croitoru.

Despre PNL și Blaga

Președintele Klaus Iohannis spune că PNL „a ajuns într-o situație foarte complicată” și că „trebuie să se miște repede și bine” pentru a transforma criza prin care trece în acest moment într-o oportunitate.

„PNL a ajuns într-o situație foarte complicată”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că demisia lui Vasile Blaga din funcția de copreședinte al PNL, după ce a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influență, este „o atitudine pe care o găsesc corectă politic, din păcate nu în toate partidele românești e considerată normalitate”.

„PNL trebuie să găsească o soluție în care să transforme această criză, pentru că e o criză, într-o oportunitate. Le doresc să găsească soluții, trebuie să se miște repede și bine”, a spus el.

Președintele a adăugat că a vorbit ultima dată cu Vasile Blaga înainte ca acesta să fie acuzat de procurori. Președintele demisionar al PNL l-a sunat înainte de a merge la DNA, a spus șeful statului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu