Iohannis: Creșterea pensiilor să fie mai mare decât a fost vehiculată. Nu știu dacă bugetul ar permite 15%

Iohannis: Creșterea pensiilor să fie mai mare decât a fost vehiculată. Nu știu dacă bugetul ar permite 15%

Klaus Iohannis consideră că Guvernul ar trebui să găsească resursele pentru o creștere a pensiilor apropiată de rata inflației, adică de 15%, fiind cerută o atenție sporită la veniturile mici.

Klaus Iohannis pune Coaliția să găsească noi resurse bugetare FOTO Presidency

Dacă vorbim de creşterea pensiilor trebuie să vedem contextul mai larg. S-au vehiculat 10%, 11%, dar nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor”, a punctat șeful statului.

Ar fi corect rezonabil, ca o creștere a pensiilor d ela 1 ian să țină cont de inflație. Creșterea ar trebui să fie mai mare decât a fost ea vehiculată. Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, însă cred că trebuie venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia”, a subliniat președintele României.

Nu în ultimul rând, liderul de la Palatul Cotroceni a precizat că Guvernul trebuie să fie atent mai ales cu veniturile mici. „Trebuie atenţie sporită pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a mai punctat Iohannis.

Mărirea salariilor

Şeful statului a adăugat, întrebat despre mărirea salariilor că şi acestea trebuie corelate cu inflaţia crescută. „În ceea ce priveşte cresterea salariilor, aşa cum creşterea pensiilor trebuie corelată cu inflaţia, cred că şi salariile trebuie corelate rezonabil cu inflaţia. Dacă nu există o corelare, înseamnă că populaţia plăteşte preţul crizei şi acest lucru nu este corect”, a precizat Iohannis.

Discuţiile între liderii coaliţiei despre aceste majorări au fost ca pensiile să crească cu minim 10% din ianuarie 2023, iar salariul mediu să ajungă la 3.000 lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”