Iohannis: Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii nu le-ar fi pus într-un parc

Iohannis: Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe scaunele de la Masa Tăcerii nu le-ar fi pus într-un parc

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu s-a pus problema să fie amendat pentru că s-a așezat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii - opera lui Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, susținând că discuția în jurul acestui subiect are un substrat electoral.

"Nu am fost amendat și nici nu cred că s-a pus problema. Am fost împreună cu primarul, care a fost foarte de acord și nu a găsit nicio problemă. Discuția vă asigur că are substrat electoral. (...) Am citit câteva comentarii, cred că cineva care a comentat aceste lucruri a avut dreptate. Dacă Brâncuși nu ar fi vrut să se așeze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus într-un parc public, ci într-un muzeu închis. Toată discuția mi s-a părut exagerată pur și simplu și cred că putem să o închidem aici", a afirmat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis s-a deplasat vinerea trecută în județul Gorj, unde a vizitat mai multe obiective culturale.

La Masa Tăcerii, șeful statului s-a așezat pe unul din scaune. La acest monument există un panou informativ pe care scrie: "Să păstrăm intactă moștenirea Brâncuși pentru generațiile următoare. Vă rugăm să evitați contactul cu operele".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”