Iohannis: Dacă Cioloș un an a fost bun, cum să nu fie bun și în continuare

Iohannis: Dacă Cioloș un an a fost bun, cum să nu fie bun și în continuare

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a precizat joi, la Bruxelles, că Dacian Cioloș rămâne o variantă bună pentru a conduce viitorul guvern, cu condiția să fie susținut de partide.

 "Sigur că e o variantă bună. Dacă un an a fost bun și eu l-am desemnat, cum să nu fie bun și în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele își asumă această propunere, atunci consider că e o propunere politică și voi ține cont de această propunere", a subliniat șeful statului, întrebat dacă Cioloș rămâne o variantă bună dacă va fi propus.

El a explicat că un premier politic este unul asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide și că nu îl interesează dacă are carnet de membru sau nu.

"Un premier politic, în accepțiunea mea, este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliție de partide. Nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau fără carnet. E problema partidului. Și a relației între partid și persoana respectivă. Nu e rolul președintelui să intre să verifice dacă și-a plătit cotizația. Nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană e asumată politic de un partid sau o coaliție de partide, atunci e premier politic", a declarat Klaus Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...