Iohannis despre abrogarea prevederii referitoare la numirea magistraților: O încercare nepotrivită; nu va rămâne așa

Iohannis despre abrogarea prevederii referitoare la numirea magistraților: O încercare nepotrivită; nu va rămâne așa

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că abrogarea prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraților este o încercare nepotrivită, precizând că aceasta nu va rămâne așa.

 "Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa. (...) Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție", a spus șeful statului înainte de a participa la Summitul Parteneriatului Estic, care are loc la Bruxelles.

Comisia specială parlamentară privind legile Justiției a decis joi ca președintele României să nu mai poată refuza numirea judecătorilor și procurorilor. Membrii comisiei au abrogat articolul aflat în vigoare din Legea statutului judecătorilor și procurorilor, potrivit căruia președintele României poate refuza o singură dată numirea judecătorilor și procurorilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

4 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

5 Foarte interesante amănunte...