Iohannis despre abrogarea prevederii referitoare la numirea magistraților: O încercare nepotrivită; nu va rămâne așa

Iohannis despre abrogarea prevederii referitoare la numirea magistraților: O încercare nepotrivită; nu va rămâne așa

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că abrogarea prevederii potrivit căreia putea refuza o singură dată numirea magistraților este o încercare nepotrivită, precizând că aceasta nu va rămâne așa.

 "Este o încercare nepotrivită și nu va rămâne așa. (...) Am de gând să fac tot ce poate să facă președintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituție", a spus șeful statului înainte de a participa la Summitul Parteneriatului Estic, care are loc la Bruxelles.

Comisia specială parlamentară privind legile Justiției a decis joi ca președintele României să nu mai poată refuza numirea judecătorilor și procurorilor. Membrii comisiei au abrogat articolul aflat în vigoare din Legea statutului judecătorilor și procurorilor, potrivit căruia președintele României poate refuza o singură dată numirea judecătorilor și procurorilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro