Iohannis despre achiziționarea sistemului Patriot: Am lansat o solicitare principială către partea americană

Iohannis despre achiziționarea sistemului Patriot: Am lansat o solicitare principială către partea americană

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că România a lansat "o solicitare principială" către Statele Unite în legătură cu achiziția unor sisteme de rachete Patriot.

"Aceasta este o chestiune care este un pic mai greu de discutat așa în fața publicului general, dar noi am lansat o solicitare principială către partea americană și probabil ați aflat că s-a publicat, cred că ieri, pe site-ul Departamentului (de Stat—n.r.) această notă, care urmează să fie aprobată și mai departe, după care vor începe negocierile și când vom avea un rezultat clar îl vom da publicității", a declarat șeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Întrebat cum răspunde vocilor critice pe acest subiect, șeful statului a arătat că nu are "deloc de gând să le răspundă".

"Acestea sunt chestiuni militare tehnice și militarii o să formuleze atunci când este cazul un punct de vedere", a subliniat Iohannis.

La întrebările insistente privind achiziționarea de rachete de tip Patriot, Iohannis a replicat: "Asta o să aflați din comunicate oficiale".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

5 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni