Iohannis despre alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor: Mi se pare corect aşa

Iohannis despre alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor: Mi se pare corect aşa

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat, luni, drept corectă varianta prezentată de Guvern privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene din rândul consilierilor.

"Este foarte corect aşa, legislaţia a prevăzut până în vara anului trecut că aşa se aleg preşedinţii Consiliilor Judeţene. La momentul respectiv, printr-o Ordonanţă total neinspirată, Guvernul pesedist a schimbat regula şi acum ce face Guvernul este doar să se întoarcă la legislaţia există înainte. Personal, mi se pare că aşa este cel mai corect, preşedintele Consiliului Judeţean, care nu este o persoană care reprezintă o comunitate, este un administrator în treburi ale judeţului, să fie ales dintre consilierii judeţeni", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Despre faptul că OUG a fost lansată în dezbatere publică luni şi urmează să fie adoptată marţi, şeful statului a susţinut că Guvernul procedează foarte corect.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat, luni, pe site, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind alegerea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene indirect, de către consilierii judeţeni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...