Iohannis despre invitațiile de 1 Decembrie: Românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere

Iohannis despre invitațiile de 1 Decembrie: Românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Ploiești, referindu-se la invitarea președinților Senatului și Camerei Deputaților la parada de 1 Decembrie, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere.

 "Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă, am constatat, în același timp, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înțelegere, dar anul acesta, de Ziua Națională, am hotărât să invit oamenii după funcții, după merite (...), dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol așa cum există ea (...) și am invitat pe toată lumea", a declarat Iohannis după ce a participat la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

Ministerul Apărării Naționale are cu Administrația Prezidențială în acest an un parteneriat pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitațiile pentru președinții Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urmând să fie transmise de Președinție, a declarat luni ministrul Mihai Fifor.

"Nu aș vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administrația Prezidențială, noi am comunicat o listă cu invitați. Invitațiile le adresează oficial Administrația Prezidențială. (...) Din câte am înțeles eu, vor fi invitații pentru Camera Deputaților, în speță domnul Dragnea, pentru domnul președinte Tăriceanu — la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere. De la Administrația Prezidențială (n.r. — vin invitațiile), nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitații", a precizat Fifor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...