Iohannis despre invitațiile de 1 Decembrie: Românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, la Ploiești, referindu-se la invitarea președinților Senatului și Camerei Deputaților la parada de 1 Decembrie, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere.

 "Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea, fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă, am constatat, în același timp, că românii își doresc ca în conducerea statului să existe o bună înțelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înțelegere, dar anul acesta, de Ziua Națională, am hotărât să invit oamenii după funcții, după merite (...), dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol așa cum există ea (...) și am invitat pe toată lumea", a declarat Iohannis după ce a participat la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

Ministerul Apărării Naționale are cu Administrația Prezidențială în acest an un parteneriat pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitațiile pentru președinții Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, urmând să fie transmise de Președinție, a declarat luni ministrul Mihai Fifor.

"Nu aș vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administrația Prezidențială, noi am comunicat o listă cu invitați. Invitațiile le adresează oficial Administrația Prezidențială. (...) Din câte am înțeles eu, vor fi invitații pentru Camera Deputaților, în speță domnul Dragnea, pentru domnul președinte Tăriceanu — la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere. De la Administrația Prezidențială (n.r. — vin invitațiile), nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitații", a precizat Fifor.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!