Iohannis despre platforma lui Cioloș: Bănuiesc că dorește să arate că este dispus să meargă mai departe

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că platforma prezentată de premierul Dacian Cioloș este "foarte bună" și că, probabil, acesta dorește "să meargă mai departe".

"Este această platformă prezentată de domnul Dacian Cioloș, o platformă foarte bună. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu toții, sunt principii care e bine să ne ghideze în viața politică și economică. În ansamblu, este o platformă de principii și valori pe care o găsesc bună. (...) Bănuiesc că domnul Cioloș nu a venit cu această platformă doar să arate lumii că are o gândire sănătoasă, ci dorește să arate că este dispus, cel puțin așa am înțeles eu, să meargă mai departe. Pe ce poziție? Asta, sigur, depinde în primul rând de alegător", a declarat Iohannis, întrebat despre platforma de principii lansată de premierul Dacian Cioloș.

El a ținut să sublinieze că pe 11 decembrie sunt organizate alegeri parlamentare, nu "guvernamentale".

"Guvernul se stabilește ulterior, prin proceduri care mă implică și pe mine și partidele politice din Parlamentul care va fi constituit", a spus șeful statului.

Întrebat dacă platforma este răspunsul pe care îl aștepta din partea premierului, președintele Klaus Iohannis a arătat că este un pas bun.

"Este un pas bun această platformă, fiindcă partidele se vor putea decide să susțină sau nu această platformă, dar cred că este nevoie și de alți pași", a arătat Iohannis.

Șeful statului a precizat că a discutat despre această platformă cu premierul Dacian Cioloș luni, în cadrul întâlnirii săptămânale.

"Dl Cioloș mi-a spus că intenționează să lanseze această platformă. Nu am avut o dezbatere pe această platformă. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat și rămâne și sper să fie o bază serioasă de discuții pentru campania electorală", a afirmat președintele Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis vizitează, marți, Centrala Nucleară de la Cernavodă.

Luni seară, premierul Dacian Cioloș a lansat Platforma România 100, care trece în revistă 10 principii "ale unei guvernări pentru cetățeni", însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că "ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor".

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul