Iohannis, despre situaţia de la TVR: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba; să nu se bage politicul

Iohannis, despre situaţia de la TVR: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba; să nu se bage politicul

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, iar politicul nu trebuie să se bage, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la situaţia de la Televiziunea publică.

"Am aflat de aceste discuţii. (...) Este foarte rău că s-a ajuns aici să se acuze unii pe alţii. Nu vreau să iau partea unuia sau altuia fiindcă nu pot să ştiu în realitate ce s-a spus acolo, însă eu cred că jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, şi ştiriştii, şi cei care realizează alte emisiuni, iar dacă vorbim de TVR cred că cel mai important mesaj pe care pot eu să-l dau este să nu se bage politicul în TVR, ci să lase specialiştii să rezolve problemele, să facă emisiuni bune", a spus Iohannis.

Realizatorul TV Dragoş Pătraru a criticat, joi, pe pagina sa de internet, conducerea SRTv, menţionând că doreşte să tragă "un serios semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în televiziunea publică". El o acuza pe Doina Gradea de acţiuni de intimidare şi cenzură, postând, în acest sens, şi nişte înregistrări audio.

În replică, vineri, preşedintele - director general al SRTv, Doina Gradea, a susţinut, într-un comunicat, că materialele prezentate de Dragoş Pătraru sunt ''trunchieri ale unor înregistrări realizate nelegal'', din întrevederi sau convorbiri purtate cu acesta sau din discuţii avute în spaţii private. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache