Iohannis, despre situaţia de la TVR: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba; să nu se bage politicul

Iohannis, despre situaţia de la TVR: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba; să nu se bage politicul

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, iar politicul nu trebuie să se bage, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la situaţia de la Televiziunea publică.

"Am aflat de aceste discuţii. (...) Este foarte rău că s-a ajuns aici să se acuze unii pe alţii. Nu vreau să iau partea unuia sau altuia fiindcă nu pot să ştiu în realitate ce s-a spus acolo, însă eu cred că jurnaliştii trebuie lăsaţi să-şi facă treaba, şi ştiriştii, şi cei care realizează alte emisiuni, iar dacă vorbim de TVR cred că cel mai important mesaj pe care pot eu să-l dau este să nu se bage politicul în TVR, ci să lase specialiştii să rezolve problemele, să facă emisiuni bune", a spus Iohannis.

Realizatorul TV Dragoş Pătraru a criticat, joi, pe pagina sa de internet, conducerea SRTv, menţionând că doreşte să tragă "un serios semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în televiziunea publică". El o acuza pe Doina Gradea de acţiuni de intimidare şi cenzură, postând, în acest sens, şi nişte înregistrări audio.

În replică , vineri, preşedintele - director general al SRTv, Doina Gradea, a susţinut, într-un comunicat, că materialele prezentate de Dragoş Pătraru sunt ''trunchieri ale unor înregistrări realizate nelegal'', din întrevederi sau convorbiri purtate cu acesta sau din discuţii avute în spaţii private. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia