Iohannis: Îl voi decora pe militarul căzut la datorie în atentatul terorist de la Kabul

Iohannis: Îl voi decora pe militarul căzut la datorie în atentatul terorist de la Kabul

Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora cu Ordinul Naţional "Steaua României" pe militarul român care a murit joi în atentatul de la Kabul.

"Am primit o veste dureroasă din Afganistan - un militar român şi-a pierdut viaţa la Kabul, în urma unui atentat terorist. Sunt alături de membrii familiei greu încercate în aceste momente tragice şi le transmit condoleanţe. Îl voi decora pe bravul nostru soldat căzut la datorie cu Ordinul Naţional "Steaua României". Le suntem recunoscători militarilor noştri aflaţi în Afganistan şi în alte teatre de operaţii care, cu preţul vieţii, îşi fac datoria alături de aliaţii şi partenerii noştri. Prin prezenţa militarilor români în aceste zone de conflict, ţara noastră participă activ la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică", a declarat şeful statului, joi, la Palatul Cotroceni.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina