Iohannis: Implementarea Proiectului „România Educată”, un pas esenţial pentru tineri

Iohannis: Implementarea Proiectului „România Educată”, un pas esenţial pentru tineri

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Galei premiilor „Henri Coandă”, arătând că este convins că programul va deveni un punct de referință în recunoașterea și aprecierea meritelor tinerilor români dedicați științei și tehnologiei. Totodat[ șeful statului a subliniat că programul „România Educată” le va permite tinerilor să își descopere și să își valorifice întregulo ppotențial.

FOTO Administrația Prezidențială

„Vă felicit pentru organizarea programului „Henri Coandă”, o binevenită inițiativă de sprijinire a participării tinerilor români la competiții tehnico-științifice internaționale, precum și de recunoaștere și apreciere a celor care s-au remarcat prin rezultate deosebite obținute în cadrul acestor concursuri. Știința și tehnologia au devenit elemente indispensabile în societatea noastră, reprezentând veritabile motoare ale dezvoltării. Investițiile în aceste domenii vor genera rezultate semnificative pe termen lung și vor contribui la construirea unei economii puternice și competitive. Relevanța acestor investiții este evidențiată și de presiunea resimțită în ultimii ani la nivel european, generată de avansul tehnologic al competitorilor de top din afara continentului nostru, avans alimentat în mare măsură de sisteme educaționale moderne”, a transmis șeful statului.

Președintele a mai arătat că „evenimentul de astăzi dovedește în mod incontestabil că România are tineri cu potențial uriaș, talentați, motivați și capabili să inoveze și să aducă plus-valoare la nivel național și internațional. Este obligatoriu să continuăm eforturile de sprijinire și încurajare a celor care se evidențiază în aceste domenii, prin recunoașterea meritelor și rezultatelor excepționale pe care aceștia le obțin. Cu această ocazie, felicit participanții la competiții internaționale în domeniul cercetării aplicative și al inovării. Sunteți un exemplu al perseverenței, ambiției, implicării, seriozității și al capacității de a depăși limitele creativității”.

„Prin premiile obținute, ridicați la rang de excelență nu numai activitatea proprie, ci și eforturile familiei și ale profesorilor, care v-au susținut necondiționat în fiecare etapă a parcursului vostru educațional. Implementarea Proiectului „România Educată” constituie un pas esențial pentru a permite tinerilor români să își descopere și să își valorifice întregul potențial. Investițiile în educație și cercetare devin indispensabile pentru a asigura adaptabilitatea continuă a societății noastre la provocările contemporane. Rezultatele voastre remarcabile reprezintă o sursă de inspirație pentru alți elevi și studenți care aspiră să își construiască o carieră în domeniul științei și al tehnologiei”, a mai arătat președintele. .

De asemenea, șeful statului i-a încurajat pe tineri să păstreze „aceeași implicare, curiozitate și pasiune pentru a evolua permanent, atât pe plan educațional și profesional, cât și în viața personală. România are nevoie de voi și așteaptă cu nerăbdare ca ideile voastre inovatoare să se materializeze și să contribuie la dezvoltarea și modernizarea societății. Sunt convins că Programul „Henri Coandă” va deveni un punct de referință în recunoașterea și aprecierea meritelor tinerilor români dedicați științei și tehnologiei. Prin participarea voastră remarcabilă și prin rezultatele obținute, deschideți noi orizonturi și inspirați generații viitoare să urmeze aceeași cale a excelenței. Vă felicit, dragi câștigători ai premiilor! Vă felicit, stimați profesori!Vă doresc mult succes în viitor”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria