Iohannis, în Emiratele Arabe Unite. Președintele român a vizitat două simboluri ale culturii și istoriei naționale ale EAU | VIDEO

Iohannis, în Emiratele Arabe Unite. Președintele român a vizitat două simboluri ale culturii și istoriei naționale ale EAU | VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, a fost invitat sâmbătă, 18 martie 2023, de către autoritățile emirateze să viziteze două simboluri ale culturii și istoriei naționale: Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi. Vizitarea celor două obiective face parte din programul oficial propus șefilor de stat aflați în vizită în Emiratele Arabe Unite.

Președintele României a semnat în cărțile de onoare deschise la cele două obiective, informează Adrministrația Prezidențială.

Wahat Al Karama (în traducere „Oaza demnității”) este primul memorial de război construit în Emiratele Arabe Unite și se află în Parcul Memorial din Abu Dhabi. Monumentul, creat de artistul Idris Khan, este închinat tuturor eroilor emiratezi care au căzut în luptă pentru edificarea Emiratelor Arabe Unite și a fost dezvelit cu ocazia Zilei Comemorative a Emiratelor Arabe Unite, pe 30 noiembrie 2016.

Monumentul este compus din trei structuri principale: memorialul, pavilionul de onoare (unde sunt înscrise numele tuturor eroilor neamului) și piața memorială.

Oaza demnității Foto Shutterstock

Memorialul este format din 31 de stâlpi masivi din aluminiu, care se sprijină unii pe alții, simbolizând unitatea, solidaritatea și sprijinul reciproc. Coloana principală este gravată cu jurământul de credință către patrie și sprijină, în mod simbolic, celelalte coloane care, la rândul lor, sunt formate din peste 1000 de casete de aluminiu pe care sunt inscripționate poeme și citate ale fondatorului națiunii, Președintele Sheikh Zayed bin Sultan al Nahyan, fostului Președinte Khalifa bin Zayed Al Nahyan, actualului Președinte Mohammed bin Zayed Al Nahyan și Prim-ministrului Mohammed bin Rashid al Maktoum.

Marea Moschee din Abu Dhabi, cunoscută și sub numele de Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan, este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a fost construită în perioada 1994-2007.

În vecinătatea moscheei se află și Locul de înmormântare al primului președinte al EAU, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.

 Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan Foto Shutterstock

Marea Moschee Sheikh Zayed Al Nahyan Foto Shutterstock

Marea Moschee este îmbrăcată în marmură SIVEC din Macedonia. Combinând stilurile mameluc, otoman și fatimid, cu referințe indo-persane, designul minaretelor și al complexului architectural reprezintă întreaga lume islamică multifațetată. Curtea moscheii poate primi peste 40.000 de credincioși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski