Iohannis: În ultima vreme avem oarecare dificultăți de comunicare cu Parlamentul; sunt oarecum paraleli cu ce se întâmplă în România

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în ultima vreme există dificultăți de comunicare cu Parlamentul, susținând că parlamentarii sunt "oarecum paraleli" cu ce se întâmplă în țară.

 "În ultima vreme, avem oarecare dificultăți de comunicare cu Parlamentul, ei sunt oarecum paraleli cu ce se întâmplă în România și este păcat", a spus Iohannis, la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea de Petrol și Gaze, întrebat cu privire la legislația privind zonele metropolitane.

El a precizat că în acest domeniu este mare nevoie de armonizarea legislației.

"Cred că ar ajuta un pic dacă mai multă lume ar fi mai activă și i-ar vizita, de exemplu, pe parlamentari, nu pe cei de față, aceștia sunt activi, de aceea au venit, dar sunt unii care pot fi văzuți mai degrabă la televizor sau în altă parte și mai rar în contact cu cetățenii reali. Cred că aici este o pârghie insuficient exploatată", a afirmat Iohannis.

Șeful statului a indicat că municipiile mari au nevoie de spațiu de dezvoltare.

"Acest spațiu de dezvoltare poate fi creat rezonabil numai în două feluri: ori prin statuarea și legiferarea zonelor metropolitane, ori prin extinderea granițelor municipiilor", a explicat președintele Iohannis.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!