Iohannis, întâlnire cu președintele Emiratelor Arabe Unite. Primele imagini cu cei doi șefi de stat

Iohannis, întâlnire cu președintele Emiratelor Arabe Unite. Primele imagini cu cei doi șefi de stat

Președintele Iohannis a fost primit astăzi, la Palatul Prezidențial, de Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi. Cu prilejul vizitei au fost semnate mai multe documente bilaterale în domeniul energiei, securității cibernetice și al educației.

Klaus Iohannis a vizitat duminică, 19 martie, Masdar City, un oraș situat lângă Abu Dhabi și axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană. Klaus Iohannis a fost însoțit de ministrul Energiei, ministrul Digitalizării și ministrul Educației.

Șeful statului român a evidențiat, cu prilejul vizitei la Masdar City , faptul că tranziția către orașe mai sustenabile necesită inovare, precum și investiții în cercetare și dezvoltare.

„La Masdar City Președintelui României i-au fost prezentate soluții de transport și de arhitectură urbană sustenabilă, de răcire și ventilație urbană, de generare a energiei la nivelul clădirilor, precum și de utilizare optimă a luminii naturale în unitățile de cercetare și învățământ. Tehnologiile și soluțiile testate în Masdar City pot inspira proiecte din alte orașe, inclusiv orașe din România, care sunt din ce în ce mai interesate de sustenabilitate. La dezvoltarea acestor soluții contribuie inclusiv cercetători români, afiliați institutelor de cercetare din Masdar City”, arată sursa citată.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a remarcat faptul că o tranziție verde la succes presupune investiții în educație și asigurarea de personal calificat, iar tinerii în special pot juca un rol important în tranziția verde și cea digitală.

De asemenea, președintele României a vizitat, sâmbătă, 18 martie, două simboluri ale culturii și istoriei naționale: Monumentul Martirilor și Marea Moschee din Abu Dhabi.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosirea în Abu Dhabi de către Mariam bint Mohammed Almheiri, ministrul Schimbărilor Climatice și Mediului, dar și de o serie de oficiali.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Bordea s-a răzbunat pe fosta soție după ce a aflat cu cine îl înșela

2 Oana Zăvoranu, declarații cam picante despre amanta lui Alex Ashraf

3 Nici după 50 de ani nu s-a aflat cine e / Povestea bărbatului misterios care a sărit dintr-un avion deturnat, având la el 200.000 USD

4 VIDEO O persoană misterioasă a dat târcoale trupului lui DJ Lalla. Detaliul care ridică semne de întrebare privind decesul

5 Foarte interesante amănunte...