Iohannis, la Conferința Europenă de Inginerie Seismică și Seismologie: Cercetarea pe care o întreprindeţi salvează vieţi

Iohannis, la Conferința Europenă de Inginerie Seismică și Seismologie: Cercetarea pe care o întreprindeţi salvează vieţi

Risc Seismic

Președintele Klaus Iohannis a felicitat Universitatea Tehnică de Construcții București și Institutul pentru Fizica Pământului pentru organizarea Conferinței Europene de Inginerie Seismică și Seismologie.

Mesajul lui Iohannis la Conferința Europenă de Inginerie Seismică și Seismologie FOTO: PRESIDENCY

Mesajul președintelui României a fost prezentat de către Alexandra-Maria Bocșe, consilier de stat - departamentul Climă și Sustenabilitate.

Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis și-a arătat aprecierea pentru inițiativa și munca asiduă a organizatorilor evenimentului de a reuni comunitatea academică europeană în domeniul ingineriei seismice și seismologiei.

„Fiind de formație profesor de fizică, este de la sine înțeles că eu însumi cred cu tărie în puterea educației, științei și descoperirii științifice de a ne ajuta să depășim provocările cu care ne confruntăm ca societate. În ultimii ani, în efortul internațional de a depăși pandemia de COVID-19 și efectele sale asupra sănătății, economiei și societății, am recurs adesea la oameni de știință și la știință. Răspunzând la o mare provocare pentru omenire în prezent, schimbările climatice, apelăm din nou la oamenii de știință pentru îndrumarea lor în anticiparea evenimentelor meteorologice extreme, găsirea unor modalități inovatoare de adaptare la schimbările climatice, descoperirea și dezvoltarea tehnologiilor care reduc gazele cu efect de seră pe care le generăm” , susține Klaus Iohannis conform comunicatului.

Iohannis consideră, potrivit comunicatului, că în centrul prevenirii și răspunsului eficient la dezastre naturale se află o abordare bazată pe colaborare, pe fapte și soluții dovedite științific.

„Suntem mai puternici atunci când ne unim forțele, atât în calitate de politicieni reuniți la summituri menite să abordeze probleme internaționale presante, cât și ca oameni de știință care lucrează dincolo de frontierele naționale la proiecte comune de cercetare care generează cunoaștere, benefică nu numai pentru cetățenii unei anumite țări, ci pentru umanitate în ansamblu” , a precizat președintele.

Conform comunicatului Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a evidențiat importanța datelor științifice și a cercetării în formularea unor politici publice solide în serviciul cetățenilor, dar și importanța avertizării timpurii și a informării și educării corespunzătoare a publicului cu privire la răspunsul individual adecvat în caz de cutremure, fenomene meteorologice extreme și evenimente poluante grave.

„Comunitatea de cercetare privind ingineria seismică și seismologia joacă un rol cheie în a ne ajuta să înțelegem mai bine un fenomen natural care s-a dovedit foarte des distructiv de-a lungul istoriei umanității, precum și în istoria recentă a țării noastre - cutremurele. Cercetarea pe care o întreprindeți salvează vieți prin faptul că oferă factorilor de decizie date cheie în reducerea riscului seismic și, prin urmare, are implicații pozitive pentru viața cetățenilor din întreaga lume, influențând în mod direct bunăstarea acestora. România și eu personal suntem foarte mândri să vă susținem activitatea, oferind prin această conferință o platformă pentru comunitatea dumneavoastră de cercetare pentru a vă întâlni, a face schimb de idei și a planifica cercetarea revoluționară de mâine” , a încheiat Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale