Iohannis: Liderii europeni sunt îngrijorați de situația din România

Iohannis: Liderii europeni sunt îngrijorați de situația din România

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că a avut discuții în marja reuniunii informale a Consiliului European din Malta cu aproape toți liderii europeni, care s-au declarat "îngrijorați" de situația din România.

"Am avut în pauzele care au fost programate foarte multe discuții cu aproape toți liderii europeni. Lumea a vrut să știe de la mine ce se întâmplă în România, cum evoluează situația și nici nu aș putea să reiau toate discuțiile, ar dura mult mai mult, însă este important să se știe că toți sunt interesați, toți sunt îngrijorați și toți speră ca România să facă tot ce se poate pentru a rămâne ferm pe calea statului de drept", a spus șeful statului, după prima sesiune a Consiliului European din Malta.

El a subliniat că toți liderii europeni cu care a avut discuții au apreciat faptul că românii au "o voce puternică".

"Au rămas impresionați când le-am spus că sute de mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta pentru statul de drept în România. Toți, repet, toți ar regreta profund dacă România ar face pași care ar îndepărta-o de la statutul de stat de drept", a adăugat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri scurte discuții în marja Consiliului European din La Valletta cu mai mulți lideri europeni, între care și cancelarul german Angela Merkel.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…