Iohannis, mesaj pentru Regele Charles al III-lea: În numele poporului român transmit condoleanțe pentru pierderea suferită

Iohannis, mesaj pentru Regele Charles al III-lea: În numele poporului român transmit condoleanțe pentru pierderea suferită

Președintele României a transmis un mesaj oficial de condoleanțe Regelui Charles al III-lea, precum și poporului britanic, în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj în numele poporului român FOTO Presidency

Șeful statului revine cu un mesaj oficial de condoleanțe, după reacția promptă de joi seară, în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, la vârsta de 96 de ani.

În numele poporului român și al meu personal, doresc să transmit Majestății Voastre, întregii Familii Regale și poporului britanic condoleanțe și compasiune pentru dureroasa pierdere suferită”, precizează Klaus Iohannis.

Președintele României a vorbit de rolul esențial jucat de Regina Elisabeta a II-a. „Majestatea Sa Regina a fost un lider excepțional, care și-a servit patria cu devotament și responsabilitate desăvârșită, reprezentând un simbol al stabilității și un veritabil reper moral pentru întreaga lume. Cele șapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și a întregului Commonwealth rămân în istoria umanității drept un reper și inspirație pentru noi toți și generațiile viitoare.”, a transmis Președintele României Majestății Sale Regele Charles al III-lea”, a completat liderul de la Palatul Cotroceni.

Cu o zi în urmă, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe rețelele sociale. „Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.

Carte de condoleanțe deschisă

O carte virtuală de condoleanţe este deschisă la adresa www.royal.uk pentru persoanele care doresc să aducă un omagiu Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, transmite, vineri, Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către Familia Regală şi către poporul din Marea Britanie, din Tărâmuri şi din Commonwealth, în această perioadă de durere imensă", arată un comunicat al misiunii diplomatice.

Ambasadorul britanic Andrew Noble va susţine o scurtă declaraţie de presă vineri, ora 16,00, la reşedinţa sa din str. Armindenului nr. 12, Bucureşti, în contextul trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a.

Lista succesiunii la tron în Marea Britanie

O listă care explică ordinea de succesiune la tronul britanic după moartea reginei Elisabeta a II-a, al cărei prim fiu a devenit noul rege al ţării, Charles al III-lea, a fost publicată vineri de AFP, citată de Agerpres.

1. Prinţul William, duce de Cambridge. Născut pe 21 iunie 1982, fiul cel mare al actualului rege Charles al III-lea

2. Prinţul George de Cambridge. Născut pe 22 iulie 2013, fiul cel mare al prinţului William

3. Prinţesa Charlotte de Cambridge. Născută pe 2 mai 2015, fiica prinţului William

4. Prinţul Louis de Cambridge. Născut pe 23 aprilie 2018, al doilea fiu al prinţului William

5. Prinţul Harry, duce de Sussex. Născut pe 15 septembrie 1984, al doilea fiu al prinţului Charles

6. Archie Mountbatten-Windsor. Născut pe 6 mai 2019, fiul cel mare al prinţului Harry

7. Lilibet Mountbatten-Windsor. Născută pe 4 iunie 2021, fiica prinţului Harry

8. Prinţul Andrew, duce de York. Născut pe 19 februarie 1960, al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a

9. Prinţesa Beatrice de York. Născută pe 8 august 1988, fiica cea mare a prinţului Andrew

10. Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi. Născută pe 18 septembrie 2021, fiica prinţesei Beatrice

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”