Iohannis: O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească; mă voi opune cu toată greutatea funcției

Iohannis: O lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească; mă voi opune cu toată greutatea funcției

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că o lege a amnistiei și grațierii ar fi o catastrofă pentru democrația românească, arătând că se va opune în cazul unui astfel de act normativ.

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei și grațierii care ar spăla păcatele nu numai ale unor hoți care pot fi periculoși pentru persoane, poate și pentru societate, dar ar albi dosarele politicienilor, ar fi o catastrofă pentru democrația românească, dl ministru (n.r. al Justiției)", a spus șeful statului, la ședința de constituire a CSM.

El a anunțat că se va opune unui astfel de demers.

"Dacă ar exista o astfel de inițiativă eu m-aș opune cu toată greutatea și puterea funcției prezidențiale. Sper să nu fie cazul. Ca să reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri în public, în fața dumneavoastră", a afirmat șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu