Iohannis: O să mă uit cu atenție pe bugetele instituțiilor; nu are voie nimeni să se joace cu securitatea națională

Iohannis: O să mă uit cu atenție pe bugetele instituțiilor; nu are voie nimeni să se joace cu securitatea națională

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că va analiza bugetele instituțiilor care asigură securitatea națională, subliniind că în legătură cu acest subiect nimeni nu are voie să se joace.

"Pentru mine, vă spun sincer, un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate națională și asta nu înseamnă numai armată. Securitatea națională este asigurată de forțele armate care sunt: Armata, forțele MAI, serviciile secrete și o să mă uit cu foarte, foarte mare atenție pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea națională nu are voie să se joace nimeni, nici măcar cei care au impresia că ei conduc acum lucrurile, fiindcă dacă intrăm în zona de revanșisme politice, de tăieri de bugete numai așa, să arătăm cine are ultimul cuvânt, cred că am face o mare, mare eroare. Mă refer la situația în care vom avea un proiect și o să analizez cu foarte mare atenție toate bugetele pe toate instituțiile care se ocupă de securitatea națională", a spus Iohannis.

El a subliniat că așteaptă un proiect de buget.

"Eu aștept să avem totuși un proiect de buget, fiindcă aparent am avut unul, pe urmă s-a reluat discuția. Când se vor hotărî dumnealor să ne spună că acum acesta este bugetul atunci o să-l analizez și o să vedem", a mai spus șeful statului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...