Iohannis: O să mă uit cu atenție pe bugetele instituțiilor; nu are voie nimeni să se joace cu securitatea națională

Iohannis: O să mă uit cu atenție pe bugetele instituțiilor; nu are voie nimeni să se joace cu securitatea națională

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că va analiza bugetele instituțiilor care asigură securitatea națională, subliniind că în legătură cu acest subiect nimeni nu are voie să se joace.

"Pentru mine, vă spun sincer, un punct extrem de important va fi bugetul pe securitate națională și asta nu înseamnă numai armată. Securitatea națională este asigurată de forțele armate care sunt: Armata, forțele MAI, serviciile secrete și o să mă uit cu foarte, foarte mare atenție pentru că, indiferent de jocurile politice, cu securitatea națională nu are voie să se joace nimeni, nici măcar cei care au impresia că ei conduc acum lucrurile, fiindcă dacă intrăm în zona de revanșisme politice, de tăieri de bugete numai așa, să arătăm cine are ultimul cuvânt, cred că am face o mare, mare eroare. Mă refer la situația în care vom avea un proiect și o să analizez cu foarte mare atenție toate bugetele pe toate instituțiile care se ocupă de securitatea națională", a spus Iohannis.

El a subliniat că așteaptă un proiect de buget.

"Eu aștept să avem totuși un proiect de buget, fiindcă aparent am avut unul, pe urmă s-a reluat discuția. Când se vor hotărî dumnealor să ne spună că acum acesta este bugetul atunci o să-l analizez și o să vedem", a mai spus șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei