Iohannis: Parteneriatul cu SUA a influențat decisiv evoluția României; românii știu că valorile democratice nu pot fi negociate

Iohannis: Parteneriatul cu SUA a influențat decisiv evoluția României; românii știu că valorile democratice nu pot fi negociate

Parteneriatul strategic cu SUA a influențat decisiv evoluția României, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, precizând că românii știu astăzi că valorile democratice "nu pot fi negociate".

"În acest an sărbătorim două decenii de la lansarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Parteneriatul a influențat decisiv evoluția României în acești 20 de ani. În acești 20 de ani, România a învățat, inclusiv cu sprijinul Statelor Unite, ce înseamnă forța democrației și respectul față de justiție, stat de drept și transparență. Cetățenii români știu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate. Acestea sunt principii înscrise și în Declarația de independență a Statelor Unite ale Americii și, iată, ele aduc popoarele noastre cu atât mai aproape", a afirmat Iohannis la recepția organizată de Ambasada SUA cu ocazia Zilei Independenței.

Potrivit șefului statului, românii și-au demonstrat "maturitatea și verticalitatea morală" și este timpul ca România să fie "guvernată responsabil și predictibil".

"Cetățenii României de azi și-au demonstrat maturitatea și verticalitatea morală. Acum este timpul ca țara să fie guvernată responsabil și predictibil, punând interesul cetățeanului pe primul loc și dovedind partenerilor noștri străini că România este același partener stabil, care își respectă angajamentele asumate", a subliniat Iohannis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public