Iohannis: Pilonii politicii noastre externe rămân parteneriatul cu SUA și consolidarea UE și NATO

Iohannis: Pilonii politicii noastre externe rămân parteneriatul cu SUA și consolidarea UE și NATO

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că pilonii fundamentali ai politicii externe a României rămân aprofundarea Parteneriatului cu Statele Unite ale Americii și consolidarea UE și a NATO.

"Pilonii fundamentali ai politicii noastre externe rămân aceiași: aprofundarea Parteneriatului nostru strategic cu SUA și consolidarea Uniunii Europene și a NATO. Astfel, sunt convins că Parteneriatul strategic româno-american, care în acest an împlinește 20 de ani de la lansare, va continua să se dezvolte și să se aprofundeze. Noua administrație americană se instalează în aceste zile la Casa Albă. (...) Contactele numeroase, inclusiv la nivel înalt, pe care le-am avut după alegerile din noiembrie din SUA mi-au reconfirmat angajamentul clar și ferm al SUA pentru parteneriatul cu România", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București și ai reprezentanțelor organizațiilor internaționale în România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...