Iohannis: România susține propunerea CE privind ajutorul de urgență al UE pentru Grecia și este dispusă să ofere asistență

Iohannis: România susține propunerea CE privind ajutorul de urgență al UE pentru Grecia și este dispusă să ofere asistență

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că la Consiliul European s-a insistat pe implementarea urgentă a măsurilor de sprijin pentru Grecia, arătând că România susține propunerea CE în acest caz și că este dispusă să acorde asistență.
"În context am precizat că susținem propunerea Comisiei privind ajutorul de urgență la nivelul UE pentru Grecia și am exprimat disponibilitatea României de a acorda asistență prin intermediul mecanismelor existente la nivelul Uniunii", a spus Iohannis după reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Pe de altă parte, referitor la procesul de liberalizare a procesului de vize pentru cetățenii turci, a indicat că în Consiliul European s-a agreat accelerarea procesului, însă cu respectarea tuturor condiționalităților, în scopul finalizării procesului până la sfârșitul lunii iunie a anului curent.

Șeful statului a anunțat că s-a decis deschiderea unui nou capitol în negocierile de aderare cu Turcia, cel referitor la chestiuni bugetare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”