Iohannis: Românii ştiu să fie civilizaţi; nu-şi merită etichetele primite de la voci iresponsabile din politică

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni cu privire la protestele din Piaţa Victoriei că românii ştiu să fie civilizaţi şi că nu-şi merită etichetele primite din partea unor voci "iresponsabile" din politică.

"Dragi români, în ultimele zile, zeci de mii de români au ieşit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violenţelor înregistrate vineri seara. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimogene, tunuri de apă şi lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din ţară şi de pretutindeni. Mulţi oameni din diaspora reveniţi acasă au participat la aceste manifestări. Nu au fost aduşi nici de partide, nici cu autocarele, nici plătiţi. Au venit din proprie iniţiativă, arătând un puternic simţi civic, revoltaţi de modul în care PSD guvernează şi legiferează, de gravele atacuri la adresa statului de drept din ultimul an şi jumătate", a transmis Iohannis, în mesajul public adresat luni ca urmare a evenimentelor din ultimele zile.

El a subliniat că aceste demonstraţii au fost unele "eminamente paşnice", cu excepţia "unor instigatori", despre care a spus că nu pot fi asociaţi cu marea majoritate a protestatarilor, aşa cum s-a încercat.

"Protestele de sâmbătă şi duminică au arătat tuturor adevărata faţă a celor care ies în stradă de foarte mult timp şi a căror voce se aude peste tot în lume. Românii ştiu să fie civilizaţi, civici, activi şi corecţi. Nu îşi merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică", a afirmat Iohannis. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 Săracilor...

3 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

4 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

5 Informație / DNA l-a pus sub acuzare pe Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc