Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botoșani

Iohannis s-a întâlnit cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botoșani

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit, miercuri, la aeroportul internațional sucevean 'Ștefan cel Mare', cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava - Botoșani.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, reprezentanții clusterului i-au prezentat șefului statului intenția asociației de a se profila ca organizație regională performantă și pregătită să pună în practică proiecte cu finanțare europeană menite să asigure dezvoltarea durabilă a zonei.

'În cadrul întrevederii, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat susținerea pentru această inițiativă aflată într-o regiune cu un important potențial de dezvoltare. Președintele României a subliniat că vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, în special pentru cei care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare a populației și protecției mediului, și că asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic în zona Suceava-Botoșani', se arată în comunicat.

Conform acestuia, președintele Klaus Iohannis a apreciat că prin astfel de inițiative se poate spera ca dezvoltarea spațiului rural să devină reală și durabilă, iar România poate deveni numărul unu în Uniunea Europeană în privința agriculturii ecologice.

În cadrul discuțiilor, participanții au accentuat nevoia de cooperare între județele implicate. Cu acest prilej, s-a discutat și despre Aeroportul Internațional 'Ștefan cel Mare', unul dintre aeroporturile cele mai noi și moderne din regiune. Atât președintele României, cât și reprezentanții clusterului au punctat beneficiile deosebite pe care acest tip de infrastructură le aduce regiunii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...