Iohannis s-a întâlnit la Munchen cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Iohannis s-a întâlnit la Munchen cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă după-amiază cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, în marja Conferinței pentru Securitate de la Munchen, potrivit Administrației Prezidențiale. Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic și consolidarea lui, iar vicepreședintele SUA și-a exprimat aprecierea față de modul în care președintele Iohannis susține Parteneriatul cu SUA, subliniind totodată excelenta relație pe care președintele României o are cu președintele Donald Trump, a transmis Administrația Prezidențială. Pence i-a spus președintelui că admiră leadership-ul de care dă dovadă, relatează G4Media.ro.

Tot sâmbătă, Iohannis a avut întâlniri cu președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, precum și cu președintele American Jewish Committee, David Harris.

Iohannis a susținut la a 55-a ediție a Conferinței pentru Securitate de la Munchen un discurs în care a cerut ca proiectele de apărare comună ale UE să nu devină concurente cu NATO și a arătat că asperitățile din relația Uniunii Europene cu SUA pot fi eliminate doar prin colaborare în domeniul securității.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei