Iohannis s-a întâlnit la Munchen cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă după-amiază cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, în marja Conferinței pentru Securitate de la Munchen, potrivit Administrației Prezidențiale. Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic și consolidarea lui, iar vicepreședintele SUA și-a exprimat aprecierea față de modul în care președintele Iohannis susține Parteneriatul cu SUA, subliniind totodată excelenta relație pe care președintele României o are cu președintele Donald Trump, a transmis Administrația Prezidențială. Pence i-a spus președintelui că admiră leadership-ul de care dă dovadă, relatează G4Media.ro.

Tot sâmbătă, Iohannis a avut întâlniri cu președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, precum și cu președintele American Jewish Committee, David Harris.

Iohannis a susținut la a 55-a ediție a Conferinței pentru Securitate de la Munchen un discurs în care a cerut ca proiectele de apărare comună ale UE să nu devină concurente cu NATO și a arătat că asperitățile din relația Uniunii Europene cu SUA pot fi eliminate doar prin colaborare în domeniul securității.


Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Emi Pian, șeful clanului Duduianu, executat în stil mafiot de un rival pe o stradă din Capitală

2 Antena 3 l-a „omorât” și pe tatăl interlopului ucis în această dimineață!

3 Angajată SRI la 19 ani, lector la Academia SRI la 26 de ani, expert AEP la Stockholm la 32 de ani

4 Unde e poliția?! / Filmul și motivul uciderii în Giulești a interlopului Emi Pian, liderul clanului Duduianu. O …

5 Acest cretin este membru PSD și bugetar