Iohannis s-a întâlnit miercuri cu Macron, Juncker și alți lideri europeni(Galerie foto)

Iohannis s-a întâlnit miercuri cu Macron, Juncker și alți lideri europeni(Galerie foto)

Presedintele Iohannis participa, miercuri seara, la reuniunea informala a Consiliului European de la Sofia, unde se va discuta si despre ultimele decizii controversate luate de presedintele american Donald Trump.

"Pe agenda reuniunii informale a Consiliului European de miercuri, 16 mai a.c., se afla subiecte care vizeaza domeniile digital, cercetare si inovare. In plus, pe fondul evolutiilor recente in plan international, se va discuta despre situatia privind retragerea Statelor Unite ale Americii din Planul Comun si Cuprinzator de Actiune (JCPOA), dar si despre decizia adoptata de SUA privind instituirea unor taxe vamale la importurile de otel si aluminiu", transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

Presedintele s-a intalnit cu aceasta ocazie si a discutat cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, presedintele CE, Jean-Claude Juncker, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, precum si cu alti inalti oficiali europeni.

Joi, presedintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Uniunea Europeana - Balcanii de Vest.




Cu cancelarul Austriei


Cu Federica Mogherini și Tsipras


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale