Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Iohannis: Voi promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova

Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, după Summitul NATO, că va promulga legea privind acordarea împrumutului pentru Republica Moldova.

"În ce privește Moldova, putem să facem foarte multe și facem, începând de la granturi pentru a trece peste iarnă, ceea ce am făcut, până la renovări, reparații, modernizări în grădinițe, în școli, dotări în biblioteci. Facem consiliere pentru Armata Moldovei. Avem colaborări instituționale de foarte multe feluri. România este dispusă să se implice în investiții în Republica Moldova și, pentru a ajunge până acolo, noi suntem dispuși chiar să oferim un împrumut în condiții foarte avantajoase, împrumut pe care l-a discutat Parlamentul deja anul trecut. Din motivele foarte bine cunoscute, politice, am ajuns până acest an, dar voi promulga acea lege și atunci Guvernul va putea efectiv și operativ repede să acorde acel împrumut după ce negociază foarte clar condițiile", a afirmat Iohannis, într-o conferință de presă.

El a subliniat că spijinirea partenerilor estici reprezintă o miză aparte pentru țara noastră.

"Măsurile de sprijin pentru parteneri sunt astfel cuprinse într-un document adoptat de Summit și anume Inițiativa privind întărirea rolului NATO în proiectarea stabilității. Pentru România, sprijinirea partenerilor estici, în special a Republicii Moldova,
are o miză aparte. Urmare și a demersurilor României, șefii de stat și de guvern Aliați au reiterat astăzi sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a partenerilor estici, aceștia fiind Republica Moldova, Georgia, Armenia și Azerbaidjan, precum și sprijinul concret pentru consolidarea capacității de apărare a acestora în contextul actual de securitate. Alianța rămâne angajată în cooperarea cu Republica Moldova în vederea asigurării unui viitor stabil, sigur și prosper al acesteia", a spus șeful statului.

El a subliniat că, în declarația finală a Summitului, a fost inclus, ca urmare a demersurilor României, un paragraf distinct privind Republica Moldova.

În ceea ce privește Ucraina, Iohannis a amintit că România este implicată într-un program de îmbunătățire a securității cibernetice, unde are rol de conducător, prin SRI.

Șeful statului a precizat că România susține politica "ușilor deschise", arătând că țara noastră sprijină cu consecvență aderarea Muntenegrului la NATO.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

2 DOCUMENT / Lovitură de teatru în Dosarul Vâlcov!

3 Ce vremuri...Însă, la unii, coafura rezistă...

4 BREAKING Savonea NU a reușit s-o impună pe procuroarea PSD la Secția Specială nici a 7-a oară!

5 Ultima MUIE dată de Guvernul Dăncilă României! O petardă PSD numită secretar de stat la ministerul Justiției!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?