Iolanda Balaș, decorată post-mortem de președintele Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României"

Iolanda Balaș, decorată post-mortem de președintele Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României"

Președintele Klaus Iohannis a semnat sâmbătă decretul de decorare post-mortem a multiplei campioane olimpice Iolandei Balaș-Soter, anunță Administrația Prezidențială.

Șeful statului a conferit post-mortem Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer Iolandei Balaș-Soter "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului de performanță, contribuind, pe această cale, la afirmarea pe plan internațional a școlii românești de atletism, precum și la promovarea valorilor olimpice în rândul tinerelor generații de campioni''. 

Iolanda Balaș a murit vineri, la vârsta de 79 de ani .

Iolanda Balaș-Soter este prima campioană olimpică a atletismului românesc, singura de altfel, posesoare a 2 titluri supreme în sportul olimpic numărul 1. Ea a reușit performanțe fără egal — 14 recorduri mondiale la săritura în înălțime, dintre care 12 consecutive, 2 titluri de campioană olimpică, 3 europene (și o medalie de argint), 3 titluri mondiale universitare, 9 titluri balcanice, 19 titluri naționale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență