Iolu întrebat dacă DNA a cerut informații legate de KazMunayGas: Guvernul, ca practică generală, răspunde Parchetelor

Iolu întrebat dacă DNA a cerut informații legate de KazMunayGas: Guvernul, ca practică generală, răspunde Parchetelor

Guvernul răspunde cu promptitudine solicitărilor venite dinspre Parchete, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, întrebat dacă Executivul a primit de la DNA o solicitare legată de informații privind Memorandumul cu KazMunayGas semnat de fostul premier Victor Ponta.

"Nu putem comenta cazuri punctuale, dar Guvernul, ca practică generală, răspunde solicitărilor venite de la Parchete cu promptitudine. Nu e o chestiune politică să o detaliez aici, e o chestiune tehnică între instituții. (...) La orice solicitare, Secretariatul General al Guvernului răspunde. (...) E o chestiune tehnică între SGG și Parchete", a afirmat Iolu.

Potrivit unui articol EurActiv.ro, fostul premier Victor Ponta "este vizat de o anchetă a DNA în legătură cu modul în care, printr-o hotărâre de guvern pe care a semnat-o, compania kazahă KazMunayGas a scăpat de plata a 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol". În articolul respectiv se mai precizează că: "Procurorii DNA au ridicat documentele privind memorandumul de întelegere cu KazMunayGas, conform unor surse guvernamentale".

Pe acest subiect, oficiali ai DNA au transmis, la solicitarea AGERPRES, că nu confirmă că există dosar în lucru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /