Ion Cristoiu:Prin multe aspecte, Procesul Dan Voiculescu trimite la faimoasele procese ale lui Pablo Escobar, șeful Clanului Medelin

Ion Cristoiu:Prin multe aspecte, Procesul Dan Voiculescu trimite la faimoasele procese ale lui Pablo Escobar, șeful Clanului Medelin

Prin multe aspecte, Procesul Dan Voiculescu trimite la faimoasele procese ale lui Pablo Escobar, șeful Clanului Medelin
S-a încheiat cel mai spectaculos Proces postdecembrist: Procesul în care un Grup Infracțional organizat, făurit și condus de Dan Voiculescu, a ajuns în fața instanței pentru jefuirea avuției naționale.

Prin multe aspecte, Procesul Dan Voiceulescu trimite la faimoasele procese ale lui Pablo Escobar, șeful Clanului Medelin, în care Columbia, statul slab din America Latină, s-a confruntat cu un ins mai puternic prin banii obținuți din droguri, prin armata de avocați, prin rețeaua sa inși plătiți din presă, din politică, din Poliție, din Servicii, decît Președintele țării.

În istoria postdecembristă a României, Procesul ICA va rămîne indiscutabil prin momentele sale halucinante, greu de întîlnit într-o țară minim civilizată: jurnaliști, politicieni transformați în apărători ai Acuzatului și în ciomăgari ai Justiției. Purtătorul de cuvînt al Guvernului unei țări membre a UE a pus la îndoială, în studiourile Acuzatului, corectitudinea Completului de judecată. Într-o altă țară, șeful lui, Victor Ponta l-ar fi demis imediat. Cum s-o facă Victor Ponta cîtă vreme purtătorul său de cuvînt n-a făcut altceva decît să exprime punctul de vedere al premierului față de acest Proces.

Purtătorul de cuvînt al PSD, sinistrul golănaș Dan Șova, a fost mult mai limpede în atacarea Justiției. Tot la Antena 3:
“Daca Dan Voiculescu va fi condamnat, va fi al doilea condamnat politic dupa Adrian Nastase!”

Uriașul ciocan mediatic al lui Dan Voiculescu s-a concentrat pe înfățișarea Procesului drept rezultatul urii lui Traian Băsescu față de singurul om care a cutezat să i se opună. Nu direct, desigur, ci prin Trustul Intact. Pentru rețeaua de presă a lui Dan Voiculescu – Trustul Intact, DC News, Lumea Justiției – nu e vorba de acțiunea Justiției independente, ci de răfuiala Justiției controlate politic de Traian Băsescu.

Mulți ar putea crede că e vorba de acțiunea disperată a unui Acuzat care a vîrît sume uriașe de bani în avocații avocați și în avocații jurnaliști.
Ar fi o greșeală să se creadă asta.
În realitate, acțiunea se înscrie în vasta Operațiune a Penalilor din PSD de a pune la îndoială Justiția independentă acuzînd-o că acționează la comanda politică a lui Traian Băsescu.
De la Radu Mazăre pînă la Adrian Duicu, toți Penalii din PSD susțin că anchetarea de către DNA și judecarea de către instanțe nu sunt acțiuni normale ale unei Justiții care trebuie să-i înhațe pe ghiorțanii îmbogățiți din sărăcirea țării, ci efecte ale comenzii politice a lui Traian Băsescu.
Așadar, Dan Voiculescu nu e original în incredibila campanie pentru a convinge că anchetarea și procesul sunt rezultatele comenzii politice a lui Traian Băsescu.

Dar nu numai atît.
Prin această campanie, Dan Voiculescu transpune în viață angajamentul luat de candidatul Victor Ponta la lansarea de la Craiova în numele Penalilor din PSD:
„Mi-am propus, alături de dumneavoastră, alături de USL, să eliberăm Justiţia de sub controlul lui Traian Băsescu şi al oamenilor săi“.

Potrivit celui care vrea să ajungă Președintele României membre a UE, Justiția e sub controlul lui Traian Băsescu.
Susține altceva Dan Voiculescu?
Nu cumva însă Victor Ponta e cel care transpune în viață tezele lui Dan Voiculescu?

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-prin-multe-aspecte-procesul-dan-voiculescu-trimite-la-faimoasele-procese-ale-lui-pablo-escobar-seful-clanului-medelin/


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...