Ion Țiriac a inaugurat patinoarul de 3,6 milioane de euro construit în trei luni la Otopeni

Ion Țiriac a inaugurat patinoarul de 3,6 milioane de euro construit în trei luni la Otopeni

Ion Țiriac, fost jucător de tenis și de hochei pe gheață, a inaugurat, miercuri, patinoarul de 3,6 milioane de euro construit din fonduri proprii, în trei luni, la Otopeni, în cadrul unei festivități la care au participat numeroase personalități sportive.

Patinoarul, primul construit în zona Ilfov-București în ultimii 64 de ani, este singurul care funcționează la ora actuală, după ce arena "Mihai Flamaropol" a fost demolată.

Pe gheața din Otopeni copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit, Ion Țiriac asigurând de altfel și transportul acestora cu un autocar. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei și patinaj artistic pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani în cadrul unei școli dedicate. Accesul pentru publicul larg va fi permis în primul trimestru al anului 2017.
Patinoarul are o suprafață totală de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare, investiția ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, miercuri, că arena este doar "o mică picătură" în sportul românesc. "Acest patinoar este o mică picătură într-o mare a sportului românesc. Nu este sofisticat. Pe locul acestui patinoar acum trei luni de zile erau cartofi și varză, deci era câmp arabil. În mai puțin de trei luni am construit patinoarul și în mai puțin de trei săptămâni am găsit partenerii pentru ca el să funcționeze în viitor. Costurile anuale de folosință, ținând cont că am dorit ca accesul tuturor copiilor să fie gratuit, nu este deloc de neglijat. Iar acești parteneri au sărit în ajutorul nostru", a spus el.

Ion Țiriac a primit o crosă din partea președintelui COSR, Mihai Covaliu, și un puc de la ambasadorul Canadei la București, Kevin Hamilton.

După tăierea panglicii, pe gheața noului patinoar a avut loc un meci demonstrativ de hochei între două echipe de juniori, precum și câteva programe ale unor copii de la cluburile de patinaj artistic.

La inaugurare au fost prezente numeroase personalități sportive printre care Ilie Năstase, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă, George Boroi, Simona Halep, Horia Tecău, Marius Copil, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Adrian Stoica, Cristian Gațu, Violeta Beclea Szekely, Monica Iagăr, Sandra Izbașa, Andreea Răducan, Mihai Leu, Bogdan Stelea și Alina Dumitru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /