Ion Țiriac nu se uită la bani. Ultima achiziție de lux rupe gura târgului: cât a plătit pentru un tractor Porche

Ion Țiriac nu se uită la bani. Ultima achiziție de lux rupe gura târgului: cât a plătit pentru un tractor Porche

Miliardarul Ion Țiriac nu se uită la bani. Fostul tenisman a făcut o achiziție de lux care rupe gura târgului. A cumpărat un tractor Porche de colecție pentru care a plătit o sumă consistentă.

Tractorul Porsche Diesel Super S308 a fost restaurant în urmă cu 15 ani și este considerat o adevărată bijuterie. Acesta este ultima piesă din colecția personală a miliardarului.

Porsche-Diesel Super S 308 este versiunea extinsă a mult mai cunoscutului Super N 308, având un motor de 2.625 cc și dezvoltând 38 CP. Acest model, urmașul lui Allgaier A 133 S, a fost înlocuit mai târziu de versiunea modernizată, Porsche-Diesel Super N 309.

Conferm Tiriac Collection, achiziționarea tractorului reprezintă o călătorie în timp către o epocă în care utilitatea se îmbina armonios cu designul - Porsche-Diesel Super S 308.

Producția acestui tractor a început în 1950, inițial în colaborare cu Allgaier Werke GmbH (sub marca Allgaier) și apoi, începând cu 1956, în colaborare cu grupul Mannesmann, care avea o unitate de asamblare în Friedrichshafen, notează gsp.ro.

Ion Țiriac, sărbători savurate în stilul miliardarilor: cadoul pe care și l-a făcut singur VIDEO

Recent, Colecția Țiriac a fost completată cu un Mercedes AMG Project One, o maşină inspirată de monoposturile Mercedes din Formula 1. Ultima „jucărie“ a lui Țiriac poate atinge viteza de 350 de kilometri la oră. Și a ajuns în posesia acestuia după o așteptare de... cinci ani!

Acea maşină pe care de cinci ani o aştept, a ajuns astă-noapte, acel Mercedes de curse, Project One. Nu întrebaţi cât costă pentru că e obscen, dar îl avem şi e în colecţie. Îl vom desface împreuna imediat după Anul Nou”, a declarat miliardarul pentru Orange Sport.

Ion Ţiriac, la aniversarea de 10 de ani a colecţiei sale auto: „Sunt două maşini pe care le vreau şi nu le am”

Fostul tenisman Ion Ţiriac a sărbătorit, la sfârșitul lunii noiembrie 2023, 10 ani de la înfiinţarea colecţiei sale auto de la Otopen i și a mărturisit în cadrul evenimentului că îi place „tot ce e vechitură”.

Omul de afaceri a adăugat că mulţumirea sa cea mai mare este atunci când îi vede pe copii vizitând expoziţia, scrie Agerpres.

„Ce se vede aici a început ca o idee. Nu am avut niciodată intenţia să fac o asemenea colecţie. Am început cu o maşină, două, trei, cinci, zece, douăsprezece... şi uite că s-a ajuns undeva la aproape 400 de maşini, pentru că exact câte sunt nu ştiu să spun. Mie tot ce e vechitură îmi place mult, dar se pare că nu numai mie. E o treabă senzaţională să îi vezi pe copii, pentru că în fiecare zi, în afară de cei 1.000 de vizitatori, aducem 400-500 de copii, iar asta e cea mai mare mulţumire”, a spus omul de afaceri.

Galeria Ţiriac Collection este alcătuită din aproximativ 400 de automobile, peste jumătate dintre ele fiind de epocă, iar restul fiind maşini fabricate în ediţii limitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?