Ion Țiriac, reacție despre Halep dopată: Are o problemă mare

Ion Țiriac, reacție despre Halep dopată: Are o problemă mare

Fostul tenismen Ion Țiriac, care și-a pus amprenta asupra carierei Simonei Halep, a reacționat scurt, sâmbătă, în legătură cu scandalul de dopaj în care este implicată românca.

Ion Țiriac și Simona Halep Foto Arhivă

Țiriac s-a arătat îngrijorat pentru viitorul lui Halep, dar a făcut apel ca oamenii să fie alături de ea.

„Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia“, a declarat Ion Țiriac, potrivit observatornews.ro .

De când a anunțat vineri că este suspendată pentru dopaj, Simona Halep a primit mesaje de încurajare de la mulți sportivi, români și străini, care și-au arătat încrederea și suportul pentru ca tenismena română să treacă cu bine peste acest episod negativ din cariera sa.

Jucătoarele de tenis Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian şi Mihaela Buzărnescu au postat în reţelele de socializare mesaje de susţinere pentru Simona Halep, după ce aceasta a fost testată pozitiv la un control antidoping.

Și ministrul sportului, Eduard Novak i-a transmis mesaje de încurajare: Simona Halep este un reper în tenisul românesc şi cel mondial, a inspirat noi generaţii de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major. Ministerul Sportului susţine, prin politicile şi valorile promovate, sportul de performanţă bazat pe spiritul fair-play şi corectitudine. Suntem alături de Simona şi sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îi acordă lui Halep prezumția de nevinovăție.

„Este o substanță de mare risc într-o zonă crepusculară! De ce să ia Simona un medicament care, cel mult, poate avea acest efect de îmbunătățire a rezistenței generale, a anduranței? Ea n-a avut niciodată probleme de rezistență generală. Dimpotrivă! Acesta este unul dintre punctele ei forte. Dacă s-a bazat pe ceva, ea s-a bazat în primul rând pe picioare, pe alergat. Ea n-a avut niciodată problema asta. Problemele ei au fost articulațiile, problemele ei au fost la genunchi, are probleme la coloană, problemele privind rupturile musculare. Ce să facă acest medicament? Să-i rezolve discopatia, pe care, oricum, o are? Nu văd la ce să-i fi folosit ei acest medicament”, a precizat CTP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...