Iordache a fost președintele AGVPS!/Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în țara asta!

Iordache a fost președintele AGVPS!/Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în țara asta!

Funcția pe care Florin Iordache a ascuns-o în declarațiile sale de interese: în septembrie 2020, la congresul organizat la Scornicești, a fost ales președinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), dezvăluie Newsweek România .

Iordache intră astfel într-o galerie a celebrităților. După 1990, au mai fost președinți ai AGVPS: Sergiu Celac, fost ministru de Externe și interpret al familiei Ceaușescu, Adrian Năstase și Mugur Isărescu. De altfel, Isărescu este și azi președinte de onoare al AGVPS.

Iordache era vicepreședinte al AGVPS, din 2017. În 12 septembrie 2020, el a preluat conducerea asociației, în cadrul unui congres ținut la Complexul Turistic Rusciori din Scornicești, localitatea în care s-a născut Nicolae Ceaușescu.

La începutul anului 2021, când a ajuns președinte al Consiliului Legislativ, Iordache a renunțat însă la conducerea AGVPS. Mandatul său era până în 2022. Din 2021, asociația nu mai are președinte ales. Isărescu este acum președinte de onoare, iar Mugurel Drăgănescu este președinte executiv și conduce organizația vânătorilor și pescarilor amatori.

În declarațiile de interese de puse de Florin Iordache la Parlament și la Consiliul Legislativ nu apare această funcție.

AGVPS s-a situat ferm de partea celor care consideră că urșii agresivi trebuie împușcați.

“Suprapopularea terenurilor cu urși este irațională și dăunează atât omului cât și ursului, aceasta continuă să fie exacerbată, mai degrabă din interese, decât din ignoranță ori motivații umanitare nefirești. Fiindcă nu este deloc umanitar să protejezi ursul, care atacă, rănește sau omoară omul, în dauna intereselor acestuia.

Așadar, ne dezicem de posibile greșeli, indiferent de ceea ce se susține în general, cauza majoră a rănirii sau uciderii oamenilor de către urși o constituie, în principal, suprapopularea habitatelor propice speciei, aflate și ele în regres ca suprafață“, se arată într-un comunicat al asociației.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa