Iordache despre ancheta DNA privind OUG 13: Nu am fost citat

Iordache despre ancheta DNA privind OUG 13: Nu am fost citat

Fostul ministru al Justiției, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Slatina, că nu a fost citat până în prezent să se prezinte la DNA în ancheta privind elaborarea OUG 13/2017.

Întrebat dacă a primit citație până acum pentru a se prezenta la DNA în acest caz, Iordache a spus că nu, subliniind că nu știe ce anchetează DNA în legătură cu ordonanța menționată.

"Ce să vă spun? E o anchetă în derulare, am înțeles că cineva a făcut o sesizare la DNA, anchetează. Să ancheteze!", a adăugat Florin Iordache.

El a mai afirmat că decizia de a demisiona a fost una personală, reprezentând "un pas în spate" în contextul presiunii publice, pentru a nu determina căderea guvernului.

"Eu am avut susținere totală din partea guvernului, cât și din partea colegilor mei, în Parlament — a fost și acea moțiune (...) care a fost respinsă. Dar datorită faptului că s-a inoculat ideea că de fapt Ordonanța 13 poate duce la căderea guvernului, eu personal mi-am asumat, pentru că cele două proiecte și cele două idei au fost ale mele. Mi-am asumat, am făcut un pas în spate".

Întrebat dacă a discutat despre conținutul OUG 13 cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și cu premierul Sorin Grindeanu, Iordache a afirmat că nu a discutat cu Liviu Dragnea pe această temă, însă premierul "a cunoscut cuprinsul ordonanței".

"Cu domnul Dragnea, vizavi de ordonanță, n-am discutat. (...) Singurele discuții le-am avut cu domnul Grindeanu pentru că, până la urmă, erau discuții colegiale și dumnealui a știut sau a cunoscut cuprinsul ordonanței, fără îndoială. Tot guvernul a fost de acord cu cuprinsul ordonanței, nu asta era problema. Problemele au apărut din cauza presiunii publice, că a existat acea tensiune în piață că vezi doamne, nu știu ce rezolvă această ordonanță și cui îi e adresată", a mai declarat Iordache.

El a participat miercuri, la Slatina, la Comitetul Executiv Județean al PSD Olt și apoi la o conferință de presă susținută alături de președintele PSD Olt, Paul Stănescu, și de președintele executiv al organizației județene de partid, Marius Oprescu.

Stănescu și-a exprimat susținerea personală și a organizației de partid pentru Florin Iordache: "Domnul deputat Iordache are tot sprijinul organizației noastre, inclusiv al meu, pentru că până la urmă a fost o decizie a cabinetului Grindeanu (...) nu a fost o decizie numai a dumnealui. De aceea domnul Iordache are tot spirjinul nostru, nu numai la nivel central dar și la nivel local, inclusiv al meu".

Stănescu a menționat că fostul ministru al Justiției "se așteaptă" să fie chemat la DNA și a adăugat că există o presiune "așa de mare să plecăm de la guvernare, încât aproape că nu vă închipuiți".

"PSD, la nivelul județului Olt, suntem foarte uniți, solidari, hotărâți să ne ducem până la capăt programul de guvernare, indiferent câți mai rămân dintre noi, pentru că presiunea este așa de mare să plecăm cumva de la guvernare, încât aproape nu vă închipuiți. Sigur, probabil ați văzut. În Ministerul Justiției, toată lumea a fost chemată la DNA. (...) Domnul ministru (fostul ministru Florin Iordache), probabil o să vă spună, se așteaptă și dumnealui să fie (n.r. chemat la DNA). E unicat ce se întâmplă în țara noastră", a spus Paul Stănescu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...